Annons:

S går i opposition:

Peter Högbergs parti kommer att gå i opposition.

S går i opposition: "Personligen känns det tungt"

Vimmerbyalliansen har inlett samtal om att bilda majoritet. Det betyder att Socialdemokraternas tid vid makten stannade vid fyra år.
– Personligen känns det tungt, säger Peter Högberg (S).

Annons:

Det blev ingen inbjudan till samtal om att bilda en ny majoritet för Socialdemokraterna. Alliansen ser ut att återuppstå – vilket betyder att S går i opposition. 

– Det kunde man ana utifrån mandatfördelningen. Vi har misstänkt det och det är inget att säga om. Vi går i opposition, vill inte Centerpartiet bjuda in oss blir det så. Det är spelreglerna, säger Peter Högberg, som utsetts att sköta förhandlingarna för partiet. 

Hade ni hoppats på att få samtal från Centerpartiet?

– Hoppats och hoppats. Det är som det är, men man vill vinna och leda utvecklingen. Vill man inte det så är det svårt att sitta kvar.

Socialdemokraterna ska fortsätta att ta ansvar för Vimmerby kommun, säger han.

– Vimmerby står inför flera stora utmaningar, det handlar om byggnationer av skolor och förskolor och det tänker inte vi äventyra. Vi ska vara en ansvarsfull opposition, som ska granska majoriteten.

"Känns tungt"

Nu ser det ut som att kommunalrådet Helen Nilsson blir oppositionsråd.

– Det är det vi har tagit beslut om och inget talar för att det ska förändras. Vi har gruppmöte i morgon kväll och då får vi ta en djupare diskussion. Då ska vi gå igenom laguppställning, vilka frågor vi vill driva. Allt tar vi i sinom tid.

Vad betyder det att Vimmerby får en alliansmajoritet?

– De har gått till val som tre olika partier, så de får presentera ett gemensamt program innan vi tar ställning till det.

Kan det vara bra för er att gå i opposition?

– Som politiskt parti vill man alltid vara i majoritet, man har driv att förändra och utveckla. Min personliga reflektion är att det känns tungt. Vi vill vara med och fatta beslut. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt