Annons:

Vänsterpartiet motionerar om ändrade riktlinjer för skolskjuts

Vänsterpartiets Lars Johansson vill se förändrade riktlinjer för skolskjuts, skriver han i en motion.

Vänsterpartiet motionerar om ändrade riktlinjer för skolskjuts

I en motion föreslår Vänsterpartiet förändrade riktlinjer för kommunens skolskjuts. V vill att elever som bor längre från en skola eller ordinarie hållplats för linjetrafik än två till respektive tre kilometer ska få rätt till skolskjuts mellan hemmet och skolan.

Annons:

Vänsterpartiet menar att reglerna för skolskjuts i Vimmerby kommun måste förenklas. Det skriver partiet i en motion, som är undertecknad av förstanamnet Lars Johansson. 

V skriver att en "trygg och smidig skolskjuts är många gånger en förutsättning för att barnfamiljer ska välja att bosätta sig på landet. I dag är det tyvärr inte fallet i Vimmerby, utan skolskjutsen upplevs godtycklig och framför allt svår att förutse när villkoren kan ändras från ett år till ett annat. Flera fall har rapporterats om i media de senaste åren där familjens planering av sin vardag helt kastats om på grund av ändrade skolskjutslinjer". 

Vidare skriver man att de stora politiska partierna har amibitionen att Vimmerby ska vara den bästa landsbygdskommunen och växa till 17 000 ivnånare. 

"Inget av dessa mål kan uppnås om inte skola och skolskjuts blir förutsägbart, och fler personer väljer att flytta permanent till någon av alla de bostäder som redan finns i vår kommunen, men långt ifrån centralorten". 

"Behöver omformuleras"

Vänsterpartiet vill förändra regleverket, så att den som bor längre bort än den bestämda kilometersgränsen från antingen skola eller ordinarie linjebusshållplats ska ha rätt till skolskjuts från hemmet och inte som i dag när kilometer räknas från skolskjutsens färdväg.

Lars Johansson skriver i motionen att kommunens riktlinjer för skolskjuts behöver omformuleras vad gäller de två första styckena under rubriken "Rätt till skolskjuts". 

Från förskoleklass och upp till årskurs tre föreslår V att två kilometer ska gälla. Mellan årskurs fyra och nio tre kilometer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt