Annons:

Kommunen har bokat nytt möte med Aleris:

Helen Nilsson (S) säger att man vill reda ut vad som egentligen gäller med Aleris.

Kommunen har bokat nytt möte med Aleris: "Varit dubbla budskap"

Kommunen och Aleris ska träffas inom kort. Detta efter att kommunstyrelsen bjudit in företaget till nya samtal.
– Vi vill reda ut saker och ting, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

Turerna kring Aleris markanvisningsavtal i Nybbleområdet i utkanten av Vimmerby stad har varit många. Det har funnits kritik från allmänheten mot planerna på ett nytt behandlingshem och i somras skrev Vimmerby Tidning att Aleris drog sig ur projektet. Något som kommunalrådet Tomas Peterson (M) kallade för "villfarelser". 

– Det går mycket rykten om att Aleris ska backa ur och det stämmer inte. Det är inget som de verifierar till oss. Kommunen har fått klara besked om att de jobbar vidare med planerna. Jag har fått de uppgifterna under dagen, sa Tomas Peterson i början av september, samtidigt som han anklagade oppositionen för ryktesspridning och osanningar om Aleris eventuella byggnation. 

Nu vill dock kommunen träffa Aleris igen. Ett nytt möte är inplanerat i slutet av oktober.

– Vi vill träffa dem eftersom det har varit så mycket rykten hit och dit. Därför har vi bestämt att vi ska bjuda in dem, säger Helen Nilsson (S).

Vad kommer ni säga under det mötet?

– Vi vill prata med dem personligen och se hur de tänker. Det har varit för mycket dubbla budskap, så nu tycker vi att det är dags att reda ut saker och ting. Vi har haft mejl- och telefonkontakt, men nu vill vi träffa dem och vår idé är att både politiker och tjänstemän ska vara med. 

Enligt vad Helen Nilsson erfar är Aleris fortsatt intresserat av att bygga i Nybble, men det är förstås det hon vill få svar på vid det inbokade mötet. 

– Det vi vet nu är att vi har fått dubbla budskap, så därför ska vi reda ut det här och prata med dem om vad som gäller egentligen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt