Annons:

Kommunalrådet ser fördelar med Itsamflytt:

Tomas Peterson (M) ser fördelar med en Itsamflytt till Linköping.

Kommunalrådet ser fördelar med Itsamflytt: "Rekryteringen är knepig"

Kommunalförbundet Itsam ska utreda en flytt från Kisa till Linköping. Kommunalrådet Tomas Peterson (M) ser fördelar med en flytt.
– Jag ska inte föregripa utredningen, men var kontoret ligger är inte det viktigaste, säger han.

Annons:

Redan för fem år sedan föreslog det dåvarande kommunalrådet i Vimmerby, Micael Glennfalk, en flytt av Itsam från Kisa. Då tyckte Glennfalk att Itsam kunde flytta in i Gullringshuskontoret.

Nu kan det bli verklighet med en flytt – men till en helt annan kommun.

En utredning om att flytta Itsam till Linköping, som inte är en av medlemskommunerna, är nämligen på gång.

– Jag sitter i direktionen för Itsam och det viktiga är att Itsam som organisation och förbund utvecklas på bästa möjliga sätt. Rekryteringssituationen är knepig när det gäller att få tag i kompetenta människor. Ska man lyckas behöver man finnas där kompetensen går att få tag i, säger Tomas Peterson (M).

Han vill inte föregripa utredningen, säger han.

– Jag ser fördelar med en flytt, men det får utredningen visa. Nu ska alla för- och nackdelar utredas och det ska inte jag föregripa. Men var kontoret ligger är inte det viktigaste. 

"Inte något problem"

Att Itsam, vid en flytt av kontoret till Linköpings kommun, är placerat utanför medlemskommunerna ser han inte som något problem.

– Nej, det är inte något problem. Det måste fungera på bästa möjliga sätt för Itsam. Spetskompetensen måste man åt, men sedan måste det fungera med den vardagliga driften i Vimmerby.

Hur skulle en flytt kunna påverka Vimmerby?

– Det är bra med serviceorganisationen nära och då pratar jag om vardagsservicen och inte den strategiska utvecklingen som är långsiktig och mest väsentlig. Itsam mår bra av att finnas på ett ställe där man kan få tag i kompetens. 

Har ni diskuterat det något i kommunen?

– Itsam är självständigt och någon diskussion har vi inte haft än. Jag har bara informerat och nu ska vi avvakta utredningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt