Annons:

EXTRA: INGEN BEBYGGELSE AV FÖRSKOLA I VOK-SKOGEN

Ingela Nilsson Nachtweij (C).

EXTRA: INGEN BEBYGGELSE AV FÖRSKOLA I VOK-SKOGEN

Det blir ingen bebyggelse av förskola i den så kallade VOK-skogen i Vimmerby. Det beskedet gav den nya majoriteten med Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna i dag.

Annons:

Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna har i dag kallat till presskonferens för att presentera sin politik för den kommande mandatperioden.

I samband med denna presskonferens gav de besked att det inte kommer att byggas någon ny förskola i VOK-skogen. Frågan har varit hårt debatterad och planerna på att bebygga VOK-skogen har skapat stor irritation bland medborgarna.

Nu meddelar alltså C, M och KD att någon ny förskola inte kommer att byggas i VOK-skogen.

– Vi är överens om det, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Moderaterna har under sin tid vid makten med Socialdemokraterna drivit på för att en förskola skulle byggas i VOK-skogen. Nu backar de på det.

­– För Moderaternas del har vi hela tiden drivit på för att bygga i VOK-skogen. Vi har sett att man måste igång snabbt. Men valresultatet var tydligt och visade på att de andra partierna gick framåt, säger Marie Nicholson (M).

Flera platser nämns som tänkbara för byggnation av förskola. Förstavalet i nuläget är Nybble, men även Nosshult kan vara aktuellt.

Linus Johansson

Simon Henriksson

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt