Annons:

Kommunen stoppar planer på nya radhus:

Planer på nya radhus stoppas i centrala Vimmerby, säger Ingela Nilsson Nachtweij.

Kommunen stoppar planer på nya radhus: "Finns flera skäl"

Vimmerby kommun stoppar en detaljplan för nya bostäder i centrala Vimmerby. Det handlar om grönområdet vid radhusen på Loarpsgatan och Drottninggatan.
– Det finns många skäl att dra tillbaka den detaljplanen, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Annons:

Enligt det blivande kommunalrådet fanns det flera skäl till att stoppa planerna. Både arbetsutskottet och kommunstyrelsen har ställt sig bakom att avbryta planerna på fler bostäder i kvarteret, som kallas Tujan.

– Det finns många skäl till att dra tillbaka den detaljplanen, men det viktigaste är att grönområdet används av de lägre årskurserna på Astrid Lindgrens skola. Vi uppmuntrar mer rörelse i skolan, så vi enades ganska omedelbart om att backa, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Det fanns en intressent bakom planerna på att bygga ytterligare radhus eller parhus i området. Nilsson Nachtweij har haft kontakt med intressenten och berättat om att det stoppas.

I området finns det också vissa trafikproblem, inte minst behovet av parkeringsplatser kopplat till AL-skolan. Ett förslag om att bygga om parkeringen vid Granen, så att det blev fler parkeringsplatser för både skolan och Granens personal nekades av kommunstyrelsens arbetsutskott. Prislappen var på 700 000 kronor.

– Därför var det också ett välkommet besked, eftersom det finns oro för trafiksituationen.

Helen Nilsson (S) säger att en trafikkonsekvensbeskrivning för hela kvarteret är beställd.

– Det innefattar AL-skolan, Granen och cirkulationen med av- och påstigningar där nere. Det behövs en utredning kring det, säger hon.

Utredningen ska göras inom befintlig budget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt