Annons:

KD hade onsdagsfest – firade valframgångarna

Kristdemokraterna hade onsdagsfest och firade valframgångarna. Foto: Åsa Åberg

KD hade onsdagsfest – firade valframgångarna

Kristdemokraterna gjorde ett grymt bra val i Vimmerby kommun. Väljarökningen var över 100 procent.
– Därför var det roligt att kunna bjuda in medlemmarna till en härlig höstfest och fira valframgångarna med läckra smörgåstårtor och specialdesignade prinsesstårtor, säger Ola Gustafsson, gruppledare i kommunen.

Annons:

Det blev ett fint val för KD i Vimmerby. Väljarstödet fördubblades och KD tog hela fem mandat. 

Även i landstingsvalet gick KD fram starkt och fick 21 procent i Vimmerby/Hultsfred.

– I riksdagsvalet var partiet av många bedömare uträknat. Många trodde att KD skulle åka ur riksdagen. Även där överraskade vi. Ebba Busch Thors magnifika valspurt, där opinionssiffrorna ökade i varje mätning, skapade energi i hela rörelsen. Här i Vimmerby blev resultatet i riksdagsvalet 8,2 procent, nära två procentenheter högre än det nationella valresultatet, säger Gudrun Brunegård (KD) i samband med partiets valsegerfest.

Rumskulla-Pelarne är ett starkt fäste för Kristdemokraterna. I riksdagsvalet rsötade 19,5 procent på partiet och i kommunvalet 14,85 procent. I landstingsvalet var Djursdala helt överlägset. Över 40 procent röstade på KD där.

– Vi tackar väljarna för det stora förtroende de visat i valet. Detta resultat hade inte varit möjligt utan en lång rad valarbetare, som spikat affischtavlor, delat ut material i brevlådorna, blåst upp ballonger vid kampanjtältet och gett uppmuntrande tillrop till oss aktiva. Därför var det roligt att kunna bjuda in medlemmarna till en härlig höstfest och fira valframgångarna med läckra smörgåstårtor och specialdesignade prinsesstårtor, säger Ola Gustafsson, gruppledare i kommunen.

Firade alliansen

Samtidigt firades förstås också att Vimmerbyalliansen återuppsått.

– Kristdemokraterna kommer att finnas representerade i alla kommunala nämnder och styrelser. Vi gläder oss åt att nu kunna vara med på allvar och återställa ordningen tillsammans med Centern och Moderaterna i Vimmerbyalliansen, avslutar Ola Gustafsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt