Annons:

SD: Utred förutsättningarna för en sydostkustbana

Sverigedemokraternas riksdagsledamöter från Östergötlands län (Jonas Andersson och Clara Aranda) och Kalmar län (Mattias Bäckström Johansson och Anne Oskarsson) har tillsammans skrivit en motion till riksdagen om behovet av underhåll och upprustning av Stångådals- och Tjustbanan som man anser behöver prioriteras från statens sida.

Annons:

När det gäller satsningar på järnvägen saknas det i princip helt och hållet järnvägsprojekt i sydöstra Sverige, vilket är mycket förvånande med tanke på de fördelar järnvägen erbjuder, inte minst när det gäller den miljömässiga aspekten. På infrastrukturkartan över Sveriges järnvägar är sydöstra Sverige en vit fläck och så tycks det också förbli sett till de projekt som just nu planeras.

Det behövs satsningar för att knyta samman och förstärka de arbetsmarknadsregioner som finns i i denna region, där rimliga pendlingstider är en avgörande variabel. Det finns flera utredningar som just påvisat att förbättrade kommunikationer med tåg kan ge mycket goda konsekvenser för den regionala och interregionala arbetsmarknaden på lång sikt.

En sydostkustbana skulle utan tvivel bli startskottet för en sådan mycket positiv utveckling av denna region i sydöstra Sverige. Mot bakgrund av det så anser vi att det är dags att utreda förutsättningarna för en ny kustjärnväg genom sydöstra Sverige.

Mattias Bäckström Johansson (SD)

Jonas Andersson i Linköping (SD)

Clara Aranda (SD)

Anne Oskarsson (SD)

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt