Annons:

KS skjuter till pengar:

KS skjuter till mer pengar till BUN för satsningen på Campus Småland. På bilden Tomas Peterson (M).

KS skjuter till pengar: "En investering för framtiden"

Ett stort projekt ska ge 250 högskolestudenter ytterligare till Vimmerby. Kommunstyrelsen skjuter nu till mer pengar för att barn- och utbildningsnämnden ska klara det.
– Det är en jätteviktig satsning, säger kommunalrådet Tomas Peterson (M).

Annons:

Campus Småland, samarbetet mellan Västervik, Vimmerby och Hultsfred, gör nu en satsning som ska öka antalet högskolestudenter med 1 000 personer. 

Satsningen väntas kosta 24,5 miljoner kronor – och pengarna ska komma från staten, regionen, sparbanksstiftelser och kommunerna själva. 

För kommunen, som ska få en fjärdedel av studenterna, handlar det om cirka en miljon kronor fördelat över tre år. 

– Vimmerby kommun ska öka på sitt engagemang i Campussamarbetet med 333 000 kronor om året. Men får vi som vi vill med högskoleutbildningarna behövs bättre lokaler och bättre teknik och då kommer vi få öka på successivt, säger Tomas Peterson (M), ordförande i kommunstyrelsen.

"Jätteviktig sak"

Kostnaden hamnar på barn- och utbildningsnämnden, men nämnden klarar inte det inom befintlig ram. Därför skjuter kommunstyrelsen till pengarna. De kommer att tas från potten för oförutsedda medel.

– Det här är en jätteviktig sak för Vimmerby och vi är helt överens om att satsa på det här. Det är också viktigt att satsningen inte bekostas av grundskolan eller förskolan. Men vi måste satsa på kompetensen för framtiden. Därför är det en investering för framtiden och viktig satsning för näringslivet och medborgarna.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Lis Astrid Andersson (S) är glad över tillskottet.

– Vi är glada för det här och det är väldigt bra med fler högskoleutbildningar, säger hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt