Annons:

Kommunen öppnar för att stötta lanthandlare:

Nu öppnar kommunen för att stötta lanthandlare. Foto: Pixabay

Kommunen öppnar för att stötta lanthandlare: "Vet att det kan vara kämpigt"

Nu öppnar kommunen för att hjälpa handlarna ute i de olika orterna i kommunen. Snart kommer de samla dem eller träffa dem enskilt för att prata.
– Det hjälper alla i samhället om det finns en butik, säger kommunalrådet Tomas Peterson (M).

Annons:

Södra Vi, Storebro, Tuna, Frödinge och Gullringen. Utanför centralorten har de flesta av kommunens orter någon butik där invånarna kan handla. 

Men för vissa är det ett litet underlag och kämpigt att få ihop det.

– Vi vet ju exempelvis att butiken i Tuna varit till salu länge nu och har förstått att det är kämpigt på vissa andra ställen också. Det här är återkommande och nu vill vi samla dem eller träffa dem enskilt för att prata om situationen, säger kommunalråden Tomas Peterson (M) och Helen Nilsson (S).

Vad skulle ni kunna hjälpa till med?

– Det kan handla om att lägga en biblioteksfilial eller någon typ av servicekontor vid affären. Kommunen skulle då kunna hyra in sig där för att hjälpa till. Men vi vill höra deras röster också, vad de tror skulle kunna hjälpa eller vad de tror kan göras för att få fler besökare. 

"En service"

Kommunalråden tycker att det är viktigt för alla orter att ha en butik.

– I alla orter är det förstås fördelaktigt, det är en service och något som hjälper alla i samhället. Vissa har det svårare än andra, men vi vill försöka hjälpa till. Själva bidragsdelen ligger ju på utvecklingsavdelningen och det går att få lanthandelsstöd från regionen också, men vi vill försöka göra något.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt