Annons:

Kommunalrådet:

Kommunalrådet Helen Nilsson ser en fara i att ha inte en simhall i kommunen.

Kommunalrådet: "Ser faran i att inte ha en simhall"

Får inte Gullringens simhall ekonomisk hjälp av kommunen kan den gå i graven. Kommunstyrelsen ska titta på frågan framöver.
– Vi ser faran i att inte ha en simhall, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

Gullringens simhall drivs av en ekonomisk förening. Nu är simhallen i ett sådant behov av renovering att ordföranden Tommy Hassinen ser en risk för nedläggning om simhallen inte får hjälp av kommunen.

Simhallen har varit i kontakt med tjänstemän i kommunen och på tisdagen fick kommunstyrelsen information om vad som händer.

– Vi fick en propå om att det var allvarligt och kritiskt med ventilationen och värmen. Vi kommer att träffa dem så fort som möjligt och diskutera hur vi kan medverka, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Kommunen nyttjar simhallen för de grundskoleelever som har sin simundervisning där.

– I och med att vi har verksamhet där så är vi ju också delaktiga på ett sätt och beroende av den. Det här känns viktigt att vi tittar på det här.

"Måste tas i beaktande"

Antingen vill ha simhallen ha hjälp med ett ekonomiskt stöd för att bekosta renoveringen eller så hoppas man att kommunen ska ta över simhallen.

– Känslomässigt känner vi förstås att vi måste titta på vad vi kan göra för att hjälpa till. Men vi måste fundera lite på det.

Det finns en risk för att simhallen behöver läggas ned, uppger styrelsen. Hur känner du för det?

– Vi ser faran i att inte ha en simhall, därför måste vi ta diskussionen brett, mellan både tjänstemän och politiker. Hur kan man göra? Vad får man göra? Det är en ekonomisk förening och det måste tas i beaktande. Samtidigt har vi verksamhet där och det måste vi också ta i beaktande, säger Helen Nilsson (S).

Vad skulle en nedläggning kunna innebära?

– Skulle den försvinna helt, så måste vi lösa det på något annat sätt. Det handlar om att kanske bussa elever till Hultsfred och hyra in oss där. Man kanske kan ha simundervisning i större utsträckning på sommaren utomhus, men vi vill ha kvar simhallen i Gullringen.

"Måste prata igenom det"

Att styrelsen ser ett alternativ i att låta kommunen ta över simhallen visste inte Helen Nilsson.

– Det har jag inte hört, det var inget som framkom under den information vi fick. Men det här har varit en tjänstemannadialog. 

Hur ser du på det alternativet?

– Det är något vi måste prata igenom först innan jag kan uttala mig om det. Det blir många parametrar i det om vi ska ta över och drifta anläggningen. I ett första läge handlar det om att vi ska ta en diskussion om att ge stöd och hjälp.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt