Annons:

Nu tar SD för första gången plats i nämnder

Nu tar SD:s företrädare plats i nämnder för första gången. Närmast kameran sitter vänsterpartisten Jacob Kant.

Nu tar SD för första gången plats i nämnder

Sverigedemokraterna har funnits i kommunfullmäktige sedan 2010. Nu tar partiets representanter för första gången plats i olika nämnder.

Annons:

Kommunfullmäktige fattade på måndagen beslut om att utöka antalet ledamöter från sju till nio i både socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden. Även i kommunstyrelsen utökas antalet ledamöter till elva.

Anledningen till att det blir fler ledamöter är för att det sjunde mandatet inte ska behöva avgöras med hjälp av lottdragning.

Dessutom inrättas en demokratiberedning med sju ledamöter. Förslaget om sju ledamöter i stället för sex kommer från Ingela Nilsson Nachtweij (C). 

– Jag tycker att alla partier ska vara med i den här beredningen. Därför bör det vara en ledamot från var och ett av de sex partierna. Men också en extra från majoriteten, säger hon.

Förändringen innebär att Sverigedemokraterna, som kom in i fullmäktige i valet 2010, för allra första gången tar plats i kommunens nämnder. 

Emil Larsson (SD) blir ordinarie ledamot i kommunstyrelsen, Petra Anemyr (SD) blir ordinarie ledamot i socialnämnden och Anneli Jakobsson (SD) blir ordinarie ledamot i barn- och utbildningsnämnden.

Ersättare blir i tur och ordning Petra Anemyr, Anneli Jakobsson och Kjell Jakobsson. 

Fullmäktige ställde sig bakom ändringarna. De nya nämnderna tillträder efter årsskiftet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt