Annons:

Johansson (M): "Näringslivet viktigt för sjukvårdsreformer"

Det privata näringslivet ger oss resurser till viktiga sjukvårdsreformer och infrastruktursatsningar. Det menar moderata oppositionsregionrådet Pär-Gustav Johansson.

Annons:

Regionfullmäktige har fattat beslut om budget för regional utveckling. M&KD-Alliansens förslag om att utöka anslagen med 1,8 miljoner röstades ner av majoriteten.

M & KD ville att de utökade anslagen skulle öronmärkas för att den nya regionen skulle kunna förstärka arbetet med att förbättra företagsklimatet i länet. Ett viktigt arbete, inte minst med tanke på att 9 av 12 kommuner i länet hamnar på bottenhalvan när Svenskt Näringsliv gör sin årliga rankning av företagsklimatet i landets kommuner. 

– Det är bra att majoriteten i sitt förslag SKRIVER att regionen ska arbeta med att förbättra företagsklimatet, men vi tillför också resurserna som gör det möjligt att snäppa upp det här arbetet, och för regionen att ta ett ledande ansvar i länet, säger Pär-Gustav Johansson (M), oppositionsregionråd och vice ordförande för den nya nämnden för regional utveckling.

Johansson menar att de 1,8 miljonerna extra hade gjort skillnad: 

– Vi regionpolitiker borde påminna oss varje dag om att det är det privata näringslivet som ger oss resurser till viktiga sjukvårdsreformer och infrastruktursatsningar. Det är djupt oroande att den socialdemokratiskt ledda majoriteten inte ser detta, säger Pär-Gustav Johansson.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt