Annons:

Valsedeln spikad – Brunegård på plats nummer 13

Regionpolitikern Gudrun Brunegård är på trettonde plats på KD:s EU-lista. Foto: Jakob Karlsson

Valsedeln spikad – Brunegård på plats nummer 13

Vimmerbypolitikern Gudrun Brunegård, mest framträdande i den regionala politiken, får plats nummer 13 på Kristdemokraternas valsedel till nästa års EU-val. I helgen besökte hon parlamentet i Bryssel.
– EU-samarbetet är ett fredsprojekt, som grundlades av tre kristdemokrater, som kallas Europas fäder, säger Brunegård i ett pressmeddelande.

Annons:

Det var kristdemokrater som lade grunden till det som i dag är EU. Det lyfter Gudrun Brunegård fram när hon nu smygstartar sin kandidatur till EU-parlamentet. 

– Det är fascinerande att vara en del av samma rörelse som Robert Schuman, Alcide de Gasperi och Konrad Adenauer. De hade personliga erfarenheter från världskrigens fasor och vådorna från totalitära regimer både på höger- och vänsterkanten. Deras idé var att knyta så täta handelsband mellan de europeiska staterna att det skulle vara omöjligt att starta krig. Det har varit en framgångsrik strategi.

 I fredags fastställdes KD:s lista och Brunegård fick plats nummer 13 av totalt 44 kandidater. 

– I dessa tider, med ökad politisk oro, nationalistiska rörelser och hot mot frihandeln, är det viktigt med ett starkt EU, som ägnar sig åt att lösa gemensamma problem, som gränsöverskridande kriminalitet, trafficking och miljöförstöring, men låter nationerna själva sköta familjepolitik, socialförsäkringar och skattepolitik, säger Gudrun Brunegård.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt