Annons:

Kommunen närmare en ny skola – nu påbörjas en förstudie

Nu påbörjas en förstudie av en ny skola i Vimmerby. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Kommunen närmare en ny skola – nu påbörjas en förstudie

Den dåvarande majoriteten, bestående av socialdemokrater och moderater, lyfte frågan om en ny skola redan 2016. Nu har kommunstyrelsen fattat beslut om att påbörja en förstudie för byggnation av en ny skola.
– Det är ett stort pussel som behöver läggas, säger kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Annons:

"Vimmerby tätort behöver en nybyggd skola", menade den lila majoriteten som styrde kommunen under den gångna mandatperioden. I december 2016 fattade kommunstyrelsen ett inriktningsbeslut om att bygga en ny skola. 

Nu har den nya majoriteten – Vimmerbyalliansen med Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna – tagit upp bollen och fortsatt arbetet på årets första kommunstyrelsesammanträde.

Ett beslut om att påbörja en förstudie för byggnation av ny skola har fattats. 

– Vi måste börja någonstans, annars står vi bara och trampar, säger Marie Nicholson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen. 

Godkänner startbesked

Beslutet innehåller fyra attsatser och det är följande: 

* Att ge i uppdrag till Samhällsbyggnadsavdelningen att i samarbete med barn- och utbildningsförvaltningen omgående påbörja en förstudie för byggnation av ny grundskola i Vimmerby tätort.

* Att samhällsbyggnadsavdelningen återkommer med processbeskrivning för förstudien senast till kommunstyrelsens arbetsutskott den 19 februari och till kommunstyrelsens sammanträde i mars 2019.

* Att godkänna startbesked till investeringsposten för ny skola med 1 000 000 kronor för 2019.

* Att genomlysa nuvarande skollokaler och möjliga användningsområden.

– Det handlar om göra en genomlysning av de skollokaler vi har i dag och hur man kan använda dem inom skolan och på andra sätt i framtiden. Det handlar också om en kravspecifikation för de nya lokalerna, helt enkelt vad vi behöver för en ny skola och en jämförelse mellan nuläget och framtiden för grundskolan i Vimmerby tätort. Det handlar också om en komplett processbeskrivning för förstudien, säger Nicholson.

"Stort pussel som behöver läggas"

Processbeskrivningen ska vara framme i kommunstyrelsen i mars 2019.

– Det är ganska snabbt, men det är ett stort pussel som behöver läggas, säger kommunstyrelsens ordförande Ingela Nilsson Nachtweij (C). 

När processbeskrivningen är framtagen kan förstudien ta sin början. Någon tidsplan för när en ny skola kan finnas i Vimmerby dröjer ett tag till.

– Vi får ta det under rådgivning med tjänstemännen och se hur det ser ut framåt, säger Nicholson.

– I processbeskrivningen behöver det vara en tidsplan, säger Nilsson Nachtweij.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt