Annons:

Reaktioner på att Sverige fått en ny regering

Harald Hjalmarsson (M) och Tomas Kronståhl (S) ger sin syn på den nya regeringen

Reaktioner på att Sverige fått en ny regering

DVV,DV och DH har fått en del reaktioner på att Sverige har fått en ny regering. Tomas Kronståhl (S), Jimmy Loord (KD) och Harald Hjalmarsson ger sin bild av hur de ser på den nya regeringen med Stefan Löfven som statsminister.

Annons:

Först ut är riksdagsman Tomas Kronståhl (S).

- En stor del av riksdagen känner en lättnad att vi fått en ny regering. Det är en uppgörelse som vilar på gemensamma värderingar och människosyn. Det är viktigt att ett rasistiskt parti inte ges inflytande och jag håller med Annie Lööf (C) när hon säger att det är M och KD som har svikit Alliansens överenskommelse om att inte släppa in SD.

Han tror att den politik som nu kommer att föras kommer att bli väldigt populär bland många människor.

– Av det 73-punktersprogram som förhandlats fram kan jag som socialdemokrat stå bakom ett 60-tal punkter. Eftersom M och KD redan har visat sin budget så kan nu folk jämföra politiken.

"Misslyckats"

Jimmy Loord riksdagsman för Kristdemokraterna är inte lika entusiastisk över den nya regeringen.

– Vi gick till val på att vara en röst för dem som ingen röst har. För alla som drabbats av neddragningar inom LSS, som fastnat i växande vårdköer. För all de som känner sig otrygga. Därför ville vi ha en annan statsminister än Stefan Löfven, då han misslyckats inom välfärdens kärnområden.

Han tycker att det är oklart vilken grund den nya regeringen vilar på.

– Jonas Sjöstedt säger sig ha ett hemligt avtal med Stefan Löfven som garanterar dem inflytande. C och L säger att V har avkrokats från allt inflytande. Båda påståendena kan inte vara sanna. Någon talar osanning och det är en instabil grund att regera Sverige på.

Däremot ser han fram emot att arbeta framåt för Kalmar län.

– Alla riksdagsledamöter från Kalmar län har ett gemensamt ansvar att tillsammans samarbeta kring frågor som rör vår regions utveckling. Vi är trots allt valda, inte bara att representera ett parti utan också att företräda Kalmar län.

"Får vänta och se"

Harald Hjalmarsson (M) vill inte helt förkasta den nya regeringen.

- Vi får vänta och se vad som kommer fram av de utredningar som den här regeringen säger sig vilja ta fram. Jag vill inte döma ut den här regeringen än. Allt beror på vilken väg man väljer att gå.

Han tycker att det var väntat att det skulle bli en sådan regering till slut.

– Nu är frågan vilken politik man kommer att föra. Vi kommer att följa dem noga. Då får vi också se hur det går med de löften som Stefan Löfven gett till Vänsterpartiet om att inte föra en högerpolitik och de löften han gett till Centern och Liberalerna att inte föra vänsterpolitik.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt