Annons:

Ungsäter om avhoppet:

Linda Ungsäter (M), till höger, förklarar varför hon hoppar av sitt viceuppdrag. Foto: Simon Henriksson

Ungsäter om avhoppet: "Gränsen var nådd"

Linda Ungsäter hoppar av sitt uppdrag som vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Men moderaten bedyrar att det inte har med folkomröstningen och skolnedläggelsen att göra. – Det har inte påverkat mitt beslut på något sätt, säger Linda Ungsäter (M).

Annons:

Sedan Tomas Peterson (M) tog över som kommunstyrelsens ordförande efter Micael Glennfalk (M) har Linda Ungsäter (M) varit vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

Men nu väljer Camilla Stridhs (S) radarpartner att lämna sitt uppdrag. 

– Efter en lång betänketid skickade jag in mitt entledigande i dag. Jag fick en ny tjänst i januari och min tid räcker inte till. Det är ett komplext uppdrag och jag har inte tiden i dagsläget. Man måste orka med hela vägen, säger Linda Ungsäter (M) till Dagens Vimmerby. 

Hon bedyrar att beslutet inte har något med folkomröstningen eller beslutet att lägga ned landsbygdsskolor att göra. 

– Det har inte påverkat mig någonting. Det här är helt och hållet av privata skäl. Det är bättre att lämna över till någon med mer tid. Ordförande och jag har arbetat hårt med vår linje och drivit våra frågor och försökt att hitta lösningar. Men det har inget med att göra med folkomröstningen eller valresultatet. 

"Inte varit utsatt"

Linda Ungsäter är själv från Djursdala – men känner inte att hon blivit särskilt utsatt i debatten. 

– Jag har inte varit utsatt på något sätt. Det har säkert snackats mycket skit bakom min rygg och jag uppmuntrar människor att komma direkt till mig och ta det öga mot öga. Jag har sett till barnens bästa och haft ett elevfokus hela vägen. Jag vill göra så gott jag kan och brinner för frågor om utveckling. 

Hur ser du på att en klar majoritet av de som röstade vill bevara skolorna?

– Jag har inga kommentarer om det. Vi ska in på gruppmöten nu och innan dess kommenterar vi inte det. 

"Brinner för det"

Hon utesluter inte en comeback inom politiken och nämnden.

– Det är viceordförandeposten jag hoppar av i dagsläget, men hur det blir i framtiden kan jag inte svara för. Jag brinner för politik och för de här frågorna kring barn och ungdomar. Men nu var gränsen nådd och jag var tvungen att ta ett beslut. Nu ska jag landa in i det här. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt