Annons:

SD vill förbjuda tiggeri i Vimmerby:

Sverigedemokraterna vill förbjuda tiggeri i Vimmerby, meddelar Anneli Jakobsson. Foto: Ossian Mathiasson

SD vill förbjuda tiggeri i Vimmerby: "Ofta kopplingar till kriminell verksamhet"

Sverigedemokraterna föreslår ett förbud mot tiggeri i Vimmerby. Det skriver partiet i ett pressmeddelande.
"Att sitta och tigga är inget värdigt sätt för någon", säger Anneli Jakobsson (SD).

Annons:

SD har tidigare lämnat in förslag på förbud mot tiggeri i Vimmerby kommun. Nu kommer partiet med en ny motion om lokalt tiggeriförbud.

"Att sitta och tigga är inget värdigt sätt för någon men man löser inte fattigdomsproblemen genom att låta folk tigga. Tiggeriet har dessutom ofta kopplingar till kriminell verksamhet, där tiggarna utnyttjas mot sin vilja. Enligt en dom från högsta förvaltningsrätten har Vellinge kommun nyligen fått rätt att införa lokalt tiggeriförbud på vissa platser och denna dom kommer att bli vägledande för landets kommuner", säger Anneli Jakobsson i ett pressmeddelande.

Problemet måste lösa i tiggarnas hemländer och ett första steg mot det är ett förbud i Vimmerby kommun, skriver SD i pressmeddelandet.

Tar Hultsfred som exempel

SD menar att grannkommunen Hultsfred är ett tydligt exempel på att tiggeriet har kopplingar till kriminell verksamhet. Nu vill SD införa förbud mot tiggeri på följande gator i Vimmerby: Magasinsgatan, Sevedegatan, Fiskaregatan, Falkängsgatan, Storgatan och Norrtullsgatan.

Motionen lämnades in på måndagen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt