Annons:

LÄNSPOLITIKERN BLIR MINISTER I NYA REGERINGEN

Lena Hallengren blir minister i den nya regeringen. Foto: Socialdemokraterna/Björn Nordqvist

LÄNSPOLITIKERN BLIR MINISTER I NYA REGERINGEN

Länspolitikern Lena Hallengren får en fast ministerpost i den nya regeringen. Hon blir statsråd och chef för socialdepartementet.
– Hon kommer klara det alldeles utmärkt, säger Anders Henriksson (S) i ett pressmeddelande.

Annons:

På måndagen presenterade Sveriges statsminister Stefan Löfven sin nya regering. Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer styra Sverige och ha ett budgetsamarbete med Centerpartiet och Liberalerna. 

En av posterna i den nya regeringen kommer att innehas av länspolitikern Lena Hallengren, som blir statsråd. Hon blir chef för socialdepartementet och får därmed den tunga posten som socialminister med ansvar för sjukvård, socialtjänst och äldrefrågor.

– Jag vill självklart rikta ett stort grattis till Lena Hallengren och posten som statsråd och chef för socialdepartementet. Hon är en erfaren och skicklig politiker som nu får en ny utmaning att ta sig an. Det kommer hon klara alldeles utmärkt, säger Anders Henriksson, ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar län.

Henriksson säger att det har varit en svår och komplicerad process att komma till en lösning i regeringsfrågan.

– En kompromiss är alltid en kompromiss. Innehållet bygger på att alla får ge och ta. Överenskommelsen innebär att vi tar ansvar för Sverige. Den är bra för den svenska ekonomin och för välfärden. Den innebär att vi klarar av att stå upp mot populismen och de antidemokratiska krafterna. Stefan Löfven har under hela processen haft siktet inställt på att bilda en handlingskraftig regering och nu blir det verklighet, säger Anders Henriksson.

Under den förra mandatperioden fick Lena Hallengren hoppa in som barn-, äldre- och jämställdhetsminister. Mellan 2002 och 2006 var hon förskole- och ungdomsminister samt minister för vuxnas lärande i Göran Perssons S-regering.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt