Annons:

Här är SD:s toppkandidater till EU-valet – länspolitikern långt ned på valsedeln

Länspolitikern Martin Kirchberg är på plats 21 på SD:s lista till EU-valet. Foto: Pressbild

Här är SD:s toppkandidater till EU-valet – länspolitikern långt ned på valsedeln

Nuvarande EU-parlamentarikern Peter Lundgren är etta. Nykomlingen Jessica Stegrud är tvåa och KD-värvningen Charlie Weimers är trea.
Först på plats nummer 21 kommer länets representant Martin Kirchberg på SD:s lista till Europaparlamentsvalet i maj.

Annons:

Den här mandatperioden sitter Peter Lundgren och Kristina Winberg för Sverigedemokraterna i EU-parlamentet. Men samtidigt som Lundgren toppar partiets lista till EU-valet är Winberg först på fjärde plats.

Från Kalmar län finns SD-politikern Martin Kirchberg med först på plats 21. Att han ska ta sig in i EU-parlamentet är därmed förstås högst osannolikt.

– Det känns såklart hedrande att få vara en av partiets kandidater till Europaparlamentet, och länets röst i denna valrörelse, säger Martin Kirchberg i ett pressmeddelande.

Kirchberg menar att det är viktigt med europeiskt samarbete för att få bukt på till exempel gränsöverskridande brottslighet och miljöfrågor. Samtidigt ser han att EU:s inre marknad är mycket viktigt för Sverige.

– Genom min bakgrund från telekombranschen känner jag starkt för frihandel. Men vi vill och kan ha en inre marknad utan den politiska överstatliga överrocken, säger han.

För honom är det också viktigt att makten återförs till EU-ländernas nationella parlament.

– Det här valet handlar också om att vi som vill återföra riksdagens makt till det svenska folket ska få så mycket inflytande som möjligt, säger Martin Kirchberg.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt