Annons:

Lokal SD-politiker jämför Miljöpartiet med psykisk sjukdom

Tomas Rintala, nyvald styrelseledamot för SD, jämför Miljöpartiet med psykisk sjukdom. Foto: Pressbild

Lokal SD-politiker jämför Miljöpartiet med psykisk sjukdom

I helgen valdes Tomas Rintala in som ledamot i Sverigedemokraternas styrelse. I onsdags jämförde han Miljöpartiet med en psykisk sjukdom.
– Jag tror att de flesta inser att det är ironi, säger han till Vimmerby Tidning.

Annons:

Det är Vimmerby Tidning som på torsdagen berättar att Sverigedemokraternas nya namn, Tomas Rintala, på sociala medier jämför Miljöpartiet med psykisk sjukdom.

"Om miljöpartiet vore en person skulle hen vara omhändertagen och vårdad på sluten psykiatrisk klinik. Nu är det ju så att MP är ett parti bestående av så pass många att vårdplatserna inte räcker till. Vi kräver att satsningar på sjukvården genomförs, så att vi slipper dessa tokstollar", skrev han på Facebook.

– Jag tror de flesta inser att det är ironi och inget annat. Jag vill verkligen inte peka ut eller fördöma någon person, säger han till Vimmerby Tidning.

Tomas Rintala säger att han tycker att Miljöpartiet och miljöaktivister driver frågor som inte är realistiska. Vidare säger han att inlägget egentligen bara var avsett för vänner.

Kommer ske samtal

SD:s distriktsordförande, riksdagsledamoten Mattias Bäckström Johansson, säger till Vimmerby Tidning att han tagit kontakt med SD Vimmerby.

– De har fått uppmaningen att följa vår interna kommunikationspolicy. Jag anser att ledamoten utrycker sig olämpligt och det kommer att ske samtal om det, säger han till tidningen.

Caroline Axelsson, som tidigare satt för Miljöpartiet i fullmäktige i Vimmerby, säger så här till VT:

– Att jämföra ett parti med tusentals medlemmar med en person är rent idiotiskt. Han behöver tydligen simplifiera och generalisera verkligheten för att förstå den. Det är hot om våld, en dominant och hätsk inställning. Att med våld låsa in ett helt parti, är det på riktigt eller? Låter rent diktatoriskt. Jag förväntar mig att styrelsen för SD kommer med en förklaring till det här påhoppet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt