Annons:

Uppåt i KD – Brunegård omvald som ordförande

Gudrun Brunegård blev omvald som ordförande för KD i Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

Uppåt i KD – Brunegård omvald som ordförande

Kristdemokraterna upplever ett rejält lyft i opinionen och det var förstås en positiv stämning på årsmötet i Vimmerby. Gudrun Brunegård blev omvald som ordförande i partiavdelningen i Vimmerby.
– Det är roligt att fira årsmöte när vi kan se tillbaka på ett succéval och opinionssiffrorna stadigt fortsätter uppåt. Nu laddar vi om för valet till Europaparlamentet den 26 maj, säger Brunegård.

Annons:

Årsmötet inleddes med musik av ungdomarna Stina och Kyla, som spelade gitarr och sjöng. 2018 års Vitsippspris delades ut till Storebro Kvinnocafé. Mer om det kan du läsa om här. 

Efter servering av hjärtebakelser gav Gudrun Brunegård, EU-kandidat på valsedelns tolfte plats, ett kortare tal om KD:s huvudfrågor: 

– EU är i grunden ett kristdemokratiskt fredsprojekt, men vi anser samtidigt att EU behöver reformeras. EU ska ägna sig åt gränsöverskridande frågor, som miljö, internationell kriminalitet och en gemensam asylpolitik. Däremot ska vi inte riskera vår svenska föräldraförsäkring genom den sociala pelaren, säger Gudrun Brunegård i ett pressmeddelande. 

Vid årsmötet omvaldes Gudrun Brunegård som ordförande och Ola Gustafsson som vice ordförande. I styrelsen ingår även Nina Gustafsson, Torbjörn Sandberg och Ann-Sofi Henriksson. Ersättare är Tino Åberg, Ingbritt Carlsson och Clara Castelblanco.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt