Annons:

  • Ebba Busch Thor besökte Vimmerby för första gången

    KD:s partiledare Ebba Busch Thor flankeras av Gudrun Brunegård och Anders Andersson. Foton: Simon Henriksson

  • Ebba Busch Thor besökte Vimmerby för första gången

Ebba Busch Thor besökte Vimmerby för första gången

Hon har aldrig varit i Vimmerby tidigare. På lördagen besökte Kristdemokraternas partiordförande Ebba Busch Thor staden. – Jag har aldrig varit på Astrid Lindgrens Värld, men det kommer, säger hon.

Annons:

Hon blev Sveriges yngsta kommunalråd när hon tog över i Uppsala som 22-åring. Nu är 29-åringen partiledare för sitt Kristdemokraterna. 

På lördagen besökte Ebba Busch Thor partiets distriktsårsmöte i Vimmerby. 

– Det är en stor glädje att besöka Kalmardistriket. Det är ett av de mest engagerade och passionerade distrikt vi har. Det är en otrolig energiboost för en hårt arbetande partiledare, säger Ebba Busch Thor (KD). 

Hon hade aldrig besökt Vimmerby tidigare. 

– Jag har bara kört förbi tidigare, så jag har aldrig varit på Astrid Lindgrens Värld. Men det kommer i framtiden. De (Gudrun Brunegård och Anders Andersson) har en hel plan för Birgers (hennes son) framtid. 

Så du har ingen valfrihet i det fallet?

– Jag har valt att engagera mig i Kristdemokraterna och då är det så, skojade Busch Thor (KD). 

"Verkligen jätteroligt"

Hon talade inför hängivna kristdemokrater och berörde många ämnen, bland annat integrationsfrågan, familjepolitiken och KD:s framtid. 

– Jag besöker så många distriktsårsmöten jag bara kan. Jag ska till Jönköping efter det här. Jag åkte hemifrån klockan sex och kommer hem efter elva och försakar Melodifestivalen, men det är väldigt värt det. 

Vimmerbypolitikern Gudrun Brunegård (KD) var glad över att Ebba Busch Thor besökte Vimmerby. 

– Det är jätteroligt och verkligen ett lyft, även om det hade en del med de geografiska förutsättningarna att göra, att det är kortare väg till Jönköping. Men att det blir Vimmerby första gången hon besöker länet är roligt. 

I landstingsvalet 2014 fick Kristdemokraterna 14,75 procent av Vimmerbyrösterna. 

– Kristdemokraterna är ett stort parti i Vimmerby om man tittar på landstingsvalet och det kan vara en uppmuntran för henne att höra att vi har bra valresultat. Det kan partiet i stort bli lyfta av. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt