Annons:

EXTRA: Förskolan i Pelarne läggs i malpåse

Förskolan i Pelarne läggs i malpåse – bara veckor efter att majoriteten bestämt sig för att öppna den. Foto: Vimmerby kommun

EXTRA: Förskolan i Pelarne läggs i malpåse

För några veckor sedan beslutade majoriteten för att rädda förskolan i Pelarne. Nu vill man placera den i malpåse från och med den 1 april. Anledningen är det låga antalet barn på förskolan.

Annons:

Det går nu bara ett fåtal barn på förskolan i Pelarne. Därför vill majoriteten lägga förskolan i malpåse – och man kommer att behålla fastigheten i sin ägo.

– Det är två barn som går på förskolan och det går inte att driva den vidare pedagogiskt när det bara är två barn. Vi är öppna för att ett föräldrakooperativ eller en annan lösning och förskolan kommer att finnas kvar, men det kommer inte bedrivas någon verksamhet under en tid. När det finns behov eller verksamhetsmässiga förutsättningar så kan vi öppna upp den igen. Vi kommer att ta ytterligare diskussionen med Pelarne och föräldrarna, säger Helen Nilsson (S).

Frågan kommer att avgöras slutgiltigt av barn- och utbildningsnämnden. Centerpartiet och Kristdemokraterna ville i stället att beslutet skulle tas i fullmäktige, men det sa majoriteten nej till. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt