Annons:

LÖFTET: Kindaeleverna ska få skolskjuts

Helen Nilsson (S), Ingela Nilsson Nachtweij (C) och Anders Eriksson (rektor) lovar en busslinje mellan Horn och Vimmerby även i höst. Foto: Simon Henriksson

LÖFTET: Kindaeleverna ska få skolskjuts

Traditionellt sett har många elever från Kinda gått på Vimmerby gymnasium. Till hösten finns inte en enda sökande. Men nu kommer en lösning på den inställda busslinjen. – Vi sätter ned foten, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

Rektorn Anders Eriksson tror att det beror på att Östgötatrafiken ska stänga linje 580 som tar upp Kisa-, Hycklinge- och Horn-elever och för dem till Vimmerby. 

Det gör att det blir svårt för en ungdom i Kinda kommun att ta sig till Vimmerby gymnasium. Nu lovar dock kommunledningen att skolskjutsfrågan kommer att lösas. Exakt hur det ska gå till är inte klart.

– Det är en viktig signal vi vill skicka till eleverna i Kinda. Det här kommer att lösas, säger kommunstyrelsens vice ordförande Helen Nilsson (S). 

20 elever i dag

Cirka 20 elever går på gymnasiet i dag och det har varit ungefär så många elever varje år. 

– Vi vill inte riskera att tappa 20 elever per år. Till hösten har vi inte en enda sökande och både elever och personal drabbas, säger rektorn Anders Eriksson. 

Från mitten av april till mitten av maj har eleverna, som valt skola till hösten, chans att ändra sig. 

– Därför vill vi skicka den här signalen till Kindaeleverna. Ni kommer att kunna ta er till Vimmerby. Även nuvarande elever har varit oroliga. 

Hur det ska gå till är inte helt klart. Men Vimmerby kommun diskuterar med Kalmar Länstrafik om en lösning. 

– Det kan bli så att vi får bekosta någon tur själva, men vi ser ett så stort värde i att dessa elever går på Vimmerby gymnasium att vi kommer lösa det. 

En diskussion ska eventuellt också tas med kommunstyrelsen i Kinda kommun, huruvida de kan tänka sig att vara med och bekosta en lösning. 

– Kanske kan de bidra ekonomiskt till vår lösning. Vi sätter ned foten nu, säger Helen Nilsson (S). 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt