Annons:

Högt uppsatt länspolitiker hänger ut man på nätet

Den högt uppsatta politikern Akko Karlsson (MP) har hängt ut en man på nätet. Foto: Regionförbundet

Högt uppsatt länspolitiker hänger ut man på nätet

Västervikspolitikern Akko Karlsson (MP) hänger ut en man i sociala medier. Hon beskyller mannen för att förfölja och trakassera kvinnor. – Jag välkomnar en polisanmälan om han anmäler mig för förtal, säger Akko Karlsson till Västerviks-Tidningen.

Annons:

Det var Västerviks-Tidningen som var först med att rapportera om Akko Karlssons inlägg på sociala medier, där hon namnger en man och hävdar att han hotat och kränkt både henne och andra kvinnor. Inlägget skrevs i tisdags kväll av Akko Karlsson, som sitter i Miljöpartiets partistyrelse, i Regionförbundet, i landstingsfullmäktige och i kommunfullmäktige i Västervik. 

– Jag kan börja med att säga att jag är väldigt restriktiv när det gäller att hänga ut folk såhär eller att skriva om andra på det här sättet. Men i det här fallet handlar det om att skydda andra medsystrar mot den här mannen, säger Akko Karlsson till Västerviks-Tidningen. 

VT: Det kan vara förtal att hänga ut en person på internet. Hur tänker du kring det?

– Jag välkomnar en polisanmälan om han anmäler mig. Verkligen. Jag står för alltihop, det här gör jag av solidaritetsskäl för att andra kvinnor ska slippa drabbas av honom. Jag ser det som ett förebyggande arbete för att kvinnor inte ska bli kränkta och trakasserade.

Tidningen har också intervjuat mannen, som nekar till anklagelserna. Han säger att han möjligtvis varit otrevlig och sagt mindre bra saker, men att han inte trakasserat henne. Nu funderar mannen på att anmäla Akko Karlsson (MP) för förtal. 

Tryckfrihetsexperten Nils Funcke menar att det Akko Karlsson (MP) skrivit låter "tvivelaktigt". 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt