Annons:

Företagarnas ordförande: ”Nämnden agerar inkonsekvent”

Företagarnas vd Marcus Alsér vill att miljö- och byggnadsnämnden ska tänka mer på företagen. Foto: Simon Henriksson

Företagarnas ordförande: ”Nämnden agerar inkonsekvent”

Miljö- och byggnadsnämnden agerar inkonsekvent och tar inte hänsyn till företag. Det menar Marcus Alsér, ordförande i Företagarna Vimmerby. – Återigen gör man ingen konsekvensanalys av hur företagaren i fråga drabbas, säger han med anledning av nämndens antagna riktlinjer för uteserveringar.

Annons:

Krogen Kharma kan få begränsade öppettider för sin uteservering. Det är konsekvensen av de nya riktlinjer som miljö- och byggnadsnämnden antagit. Kritiken har varit hård – och blir nu ännu hårdare. Företagarnas Marcus Alsér menar att nämnden i flera fall under den senaste tiden saknat ett företagsperspektiv.

– Man gör en stor fråga av något som inte verkar ha varit ett problem och återigen gör man ingen konsekvensanalys av hur företagaren i fråga drabbas. Vi har varit inblandade i flera fall och den biten är återkommande. Man förbiser påverkan på ett företag när man tar beslut. Jag förstår att man ibland måste ta beslut som är kniviga för ett företag, men då måste det till en snabb handläggning. Vi har ett fall där ett företag fått vänta två-tre månader på att dra igång sin verksamhet och det är snudd på oacceptabelt.

”Blir märkligt”

Alsér är även kritisk mot kommunikationen från kommunen.

– I de tre-fyra fall som vi har varit inkopplade i är den bristfällig. Kommunen har jobbat mycket med bemötande så jag fattar inte hur det kan bli såhär? Man kan lösa mycket genom att sätta sig ned och diskutera.

De nya riktlinjerna för uteserveringarna kan leda till olika spelregler för nattens två nattklubbar. Anledningen är att Kharma anses ligga i ett bostadsområde och Prime inte.

– Det är aldrig bra om en kommun går in och snedvrider. Klart att det finns olika förutsättningar, men Ronja har också massa boenden, permanenta hyresgäster och sommargäster. Det blir lite märkligt. Jag tror inte att det är medvetet från nämnden, utan det är en obetänksamhet och det saknas konsekvensanalys. Kharma verkar ha stort stöd hos grannar och andra och jag hoppas att nämnden tar sitt förnuft till fånga.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt