Annons:

HULTSFRED KOMMUN SÅGAR NYA ASYLPLATSER

Kommunalrådet Lars Rosander kritiserar Migrationsverkets beslut öppet. Foto: Hultsfreds kommun

HULTSFRED KOMMUN SÅGAR NYA ASYLPLATSER

Hultsfreds kommun är en av de kommuner i landet som tagit emot allra flest asylsökande. Nu har Migrationsverket godkänt ett helt nytt boende med 100 platser i Rosenfors. Beslutet sågas av både kommunalrådet och oppositionsrådet.

Annons:

Hultsfreds kommun har under lång tid påtalat sitt hårt ansträngda läge för myndigheter och regering, och även stoppat mottagandet av ensamkommande barn. Nu är man mycket kritisk mot att Migrationsverket inte tar hänsyn till situationen i kommunen och menar att möjligheterna för att kunna göra ett ansvarsfullt samhällsbyggande försvåras av Migrationsverket.

Det privata asylboendet i Rosenfors har hundra platser för närvarande och det kan öka till 150. 

– För oss är det viktigt att kunna erbjuda service av hög kvalitet till alla som bor i vår kommun. Vi ställer oss mycket frågande till att staten fortfarande kan utfärda tilldelningsbeslut på ett stort antal platser i en kommun som redan tagit ett så stort ansvar, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Kommunen tror att Migrationsverkets agerande ökar klyftorna i samhället. 

– Kommunen arbetar kontinuerligt med att skapa en fungerande integration i samhället, och nästa steg blir nu att se över hur vi kan göra ett så bra mottagande som möjligt för de asylsökande, säger Rosander.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt