Annons:

Centerpartiet kritiskt mot ny utredning

Ingela Nilsson Nachtweijs centerparti får inte vara med när Tomas Petersons moderater och Helen Nilssons socialdemokrater ska utreda det arbetsutskott som de alla sitter i. Foto: Jakob Karlsson

Centerpartiet kritiskt mot ny utredning

I förrgår fattade kommunstyrelsen beslut om att det nyligen införda arbetsutskottet ska utredas. Centerpartiet är kritiskt till att oppositionen inte får delta i utredningen. – Vi fick ingen förklaring till varför vi inte fick vara med, säger oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Annons:

Huvudskälet till att kommunstyrelsens arbetsutskott infördes var att öka insynen för oppositionen. Arbetsutskottet ersatte presidieberedningen och består av två ledamöter från majoriteten och två från oppositionen.

I förrgår fattade majoriteten beslut om att tillsätta en utvärdering av arbetsutskottet. Den ska genomföras av Socialdemokraternas och Moderaternas gruppledare. Centerpartiet ville ha en plats i utvärderingsgruppen, men majoriteten sa nej.

– Vi ville vara med i den utredningen och jag tycker att Bosse Svensson hade varit lämplig i det arbetet, men de ville inte ha med oss och vi fick ingen förklaring till varför, säger Nilsson Nachtweij. 

”Ovanligt”

Oppositionsrådet anser att majoritetens diss är märklig.

– Jag tolkar det som att det verkar finnas politiska problem i Vimmerby, men eftersom jag inte fått något svar på varför så vet jag inte. När jag pratar med folk i andra kommuner så är det ovanligt att utestänga oppositionen från en utredning. Det finns inte heller definierat hur utredningen ska gå till.  

Hur tycker du att arbetsutskottet har fungerat?

– Jag tycker att det har fungerat rimligt. Vi försöker göra så gott vi kan och vi har inte fått respons på att vi jobbat fel. Jag tycker att det är märkligt att man beställt en utvärdering så kort efter att arbetsutskottet infördes. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt