Annons:

Kommunalrådet:

"I hjärtat känns det inte som någon seger", säger kommunalrådet Helen Nilsson.

Kommunalrådet: "Vill inte kalla det för en seger"

Friskoleföreningen i Djursdala fick avslag på sin ansökan till Skolinspektionen. Helen Nilsson (S), kommunstyrelsens vice ordförande, vill inte säga att Skolinspektionens beslut är en seger för majoritetens linje – Det känns inte som någon seger i hjärtat, säger hon.

Annons:

Efter folkomröstningens förkrossande seger för att bevara skolorna på landsbygden ändrade sig den socialdemokratiska och moderata majoriteten och lät skolorna vara kvar mandatperioden ut. 

Trots det fullföljde Djursdalabygdens Friskola Ekonomisk Förening sin ansökan om att bilda en friskola till Skolinspektionen. I går fick de ett negativt besked på den. 

– Jag har inte hunnit gå igenom hela Skolinspektionens beslut, men jag tycker synd om alla som har jobbat hårt med ansökan. Men jag är inte helt förvånad, det är tufft att få till det och kraven är stora för en liten skola, säger kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S). 

Vad känner du för att det blev avslag?

– Jag känner mig inte förvånad, men jag hade gärna sett att de fått pröva det. De brann ju för det här, men ur kommunens synvinkel har det inte förändrat något. Det är tufft att reda ut skolorna kvalitetsmässigt med berörda lärare och där är vi inte riktigt i dag. 

"Känns inte som en seger"

Helen Nilsson (S) anser inte att Skolinspektionens beslut är ett tecken på att majoriteten gjorde fel som bevarade skolan i Djursdala. 

– Alla vet om min åsikt i den frågan, att det långsiktigt blir svårt att behålla alla skolor. Men vi har lovat att folkomröstningens resultat ska gälla och så är det. Men det är många som har det tufft. Men jag känner inte att det fanns något annat val efter folkomröstningen. 

Är Skolinspektionens avslag en seger för majoritetens linje?

– Nej, det är ingen seger åt något håll. Det känns inte som någon seger i hjärtat i alla fall. Vi måste lösa det här framåt, jag tycker bara att det är tråkigt för de som har kämpat tappert. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt