Annons:

  • Pelarne förskola stängs den 1 april 2016

    Nu står det klart att Pelarne förskola kommer att stängas den 1 april. Foto: Privat

  • Pelarne förskola stängs den 1 april 2016

    Camilla Stridh är orolig för vilka beslut som behöver tas om förskolan i Pelarne inte stängs. Foto: Simon Henriksson

Pelarne förskola stängs den 1 april 2016

Buden har varit många. Men efter förra veckans nämnd talar allt för att Pelarne förskola stängs den 1 april 2016. – Det sker i samband med flytten in i Norrskenet, säger nämndens ordförande Camilla Stridh (S).

Annons:

Pelarne förskola blir ofta bortglömd i nedläggningsdebatten, men är den enhet som kommer att stängas först så länge som majoritetens budgetbeslut står fast. Nu talar allt för att förskolan stängs den 1 april 2016. Förslaget väntas antas av nämnden vid nästa sammanträde.

Stängningen sker i samband med inflyttningen i Norrskenet, som tillsammans med Norrgården kommer att bilda en ny sexavdelningsenhet i Vimmerby. Dit ska även enheterna Hattstugan och Bullerbyn flytta in.

– Vimarhem har tidigare sagt att vi kan flytta in den 1 februari, men nu blir det den 1 april istället, säger Stridh.

Föräldrarna sa nej

I våras försökte förvaltningen få föräldrarna att gå med på att flytta sina barn till Vimmerby redan i höst. Men föräldrarna sa nej.

– Det gjorde vi för att det fanns en möjlighet för alla barn i Pelarne att komma till samma avdelning, men det var ingen som nappade på det.

Kommer de att komma till samma avdelning nu?

– Troligtvis inte, men jag ska inte svara på det. Det är upp till verksamheten.

Hur planen kommer att påverkas av resultatet i folkomröstningen återstår att se.

– Först och främst ska vi ta fram en fråga och sedan får vi se vad resultatet blir. Men om vi inte genomför det här är alternativet att minska på personalen och det är min rädsla. Egentligen behöver vi mindre barngrupper.

Förskolan inom Vimmerby kommun är hårt ekonomiskt pressad och går mot en överskriden budget på drygt sju miljoner. Omgörningen med tre färre enheter väntas spara 700 000 kronor under 2016. Hur mycket av de pengarna som rör nedläggningen i Pelarne är fortfarande oklart.

– Förskolan ligger dåligt till ekonomiskt och vi behöver större enheter för att kunna samordna verksamheten. Det är det mest kostnadseffektiva.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt