Annons:

Jonsson (C):

Christer Jonsson (C) vill att "tokrycken får ett slut". På bilden Västerviks sjukhus. Foto: Landstinget

Jonsson (C): "Tokrycken måste få ett slut"

I helgen rapporterade Barometern att den temporära stängningen av vårdplatser i länet kan bestå. Något som upprör landstingsalliansen. – Nu behövs det ett klart besked från majoriteten på onsdagens landstingsfullmäktige. De här tokrycken måste få ett slut, säger Christer Jonsson (C).

Annons:

Efter den 31 oktober ska de vårdplatser som stängts öppnas igen. Men det är inte helt säkert. I början av september öppnade landstingsmajoriteten för att det kan bli aktuellt att permanent stänga vårdplatser i länet.

Till Barometern sade landstingsrådet Anders Henriksson så här i helgen. 

– Vi politiker fastställer aldrig antalet platser. Vi har fokus på uppdraget, att kvaliteten inte får sänkas, att det är patientsäkert, att vi får en återrapportering. Vi får en dragning på nästa styrelsemöte den 4 oktober och det kan komma ett förslag då som vi tar ställning till, säger Anders Henriksson (S), landstingsråd. 

"Bekymmersamt"

Det här upprör alliansen och centerpartisten Christer Jonsson menar att "tokrycken måste få ett slut". 

– Det är bekymmersamt att man verkar ta så lätt på de löften man ställt ut tidigare till länets patienter och inte tar personalens oro på allvar. Nu behövs det ett klart besked från majoriteten på onsdagens landstingsfullmäktige, säger oppositionsrådet Christer Jonsson (C). 

150 av Landstingets 600 vårdplatser stängdes på länets tre sjukhus: Västerviks sjukhus, Oskarshamns sjukhus och Kalmar sjukhus i somras. Sedan förlängdes stängningen av 79 vårdplatser till den sista oktober.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt