Annons:

Jakobsson:

Anneli Jakobsson (SD) är frustrerad över att hennes motioner gång på gång avslås.

Jakobsson: "Det är bara för att det är en SD-motion"

Socialnämnden föreslår kommunstyrelsen att avslå Anneli Jakobssons (SD) motion om att införa gratis halkskydd till de över 65 år i kommunen. Det gör Anneli Jakobsson besviken. – Det är bara för att jag är SD, säger hon.

Annons:

Anneli Jakobsson (SD) har föreslagit att de äldre över 65 år i kommunen ska få gratis halkskydd av kommunen. Fria halkskydd till äldre har flera kommuner infört på sistone och en av dessa kommuner är Västervik. 

I torsdags bestämde socialnämnden att föreslå kommunstyrelsen att avslå motionen. Så här motiverade Eva Berglund (S) det på presskonferensen efter nämndens sammanträde: 

– Det finns både för- och nackdelar med halkskydd. Det vore jättebra om du som gammal kan sitta på stolen, ta på dig halkskydd och gå och handla, men så när du går och handlar, då kan det vara rent livsfarligt med halkskydd. Då kan det i stället bli så att de bryter benet där inne. Har man blivit lite skröplig, så har man inte balansen och ska man då ta av sig dem när de går in i affären och sedan ta på sig när de går ut igen, nej, det är inte vettigt. Har vi delat ut dem från socialnämnden, så har vi också ett ansvar för att de kommer på och av och det går inte, säger nämndens ordförande Eva Berglund (S). 

"Stor börda"

Anneli Jakobsson (SD) säger att hon tror att det bara beror på att det är hennes motion. 

– Det är för att det är SD, det är så i hela Sverige. Det är inget att göra åt, men vi försöker i alla fall, säger hon. 

Vad tycker du om att de föreslår att avslå motionen?

– Jag tycker att det är fel. De har inte ens tagit reda på hur mycket fallolyckorna ökat i andra kommuner som infört halkskyddet. De går ut och hävdar en sak och sedan har de inte en aning. I affären här i Storebro finns i alla fall både en bänk och en soffa där de kan sätta sig och ta av sig halkskyddet. Det är ogenomtänkt, de måste ta reda på fakta först. 

Har du koll på hur mycket fallolyckorna har ökat?

– Nej, men det är beviljat i Västervik och flera andra kommuner och det är en tung kostnad för en fattig pensionär som lever på marginalen. Det kan vara en stor börda för den enskilde att köpa det.

"Frustrerad"

Anneli Jakobsson har skrivit en mängd motioner sedan hon kom in i fullmäktige. Ingen har hittills beviljats. 

– Man känner sig motarbetad, det gör man. Jag är lite frustrerad, jag försöker och försöker. 

Hur många motioner har du skrivit?

– Det har jag inte i huvudet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt