Annons:

Berglund (S):

Motionen om fria halkskydd till äldre avslås inte för att det är en SD-motion, säger Eva Berglund (S).

Berglund (S): "Absolut inte för att det är Annelis motion"

Anneli Jakobsson (SD) känner sig motarbetad och menar att hennes motion om fria halkskydd till äldre föreslås avslås på grund av sin partitillhörighet. – Det är absolut inte för att det är hon som har skrivit den, menar Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden.

Annons:

Sverigedemokraten Anneli Jakobsson är frustrerad efter att ännu en av hennes motioner väntas få avslag. Socialnämnden har föreslagit kommunstyrelsen att avslå motionen. 

– Det är absolut inte för att det är hon som har skrivit den. Vi har räknat på det ekonomiskt och också sett att det finns risker med halkskydd. Det låter väldigt bra, men man bör ta sig en funderare till, säger socialnämndens ordförande Eva Berglund (S). 

3 500 personer hade haft rätt till gratis halkskydd om motionen fått tummen upp. 

– Vi har räknat med en kostnad av 79 kronor och då handlar det om 230 000 kronor. Jag tror att det går att få tag i både billigare och dyrare kanske. Men vi har hänvisat till de risker vi tror kan uppstå, vem ska vi ha som ser till att de använder de här halkskydden? Vem är ansvarig för att halkskydden inte tagits av om man bryter lårbenet på Konsum? Man måste titta ett steg längre. 

"Säkert positiva inslag"

Hade motionen skrivits av en socialdemokrat, så hade Eva Berglund haft samma inställning. 

– Ja, även om det varit någon i min egen fullmäktigegrupp. 

Anneli Jakobsson (SD) tycker det är dåligt att ni inte utrett hur mycket fallolyckorna ökat, eftersom ni pekar på det som en anledning. Vad tycker du om det?

– Kan man bedöma det egentligen? Jag vet inte. Man har säkert positiva inslag också, men jag känner lite, ska vi frånta människor allt eget ansvar? Har inte jag ett eget ansvar för att skaffa mig skydd? Men det här är socialnämndens svar och sedan ska det vidare till kommunstyrelsen. Det är inte säkert att det blir så här. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt