Annons:

Kommunalrådet:

Kommunalrådet Tomas Peterson (M) välkomnar Bredbandsbolagets satsning.

Kommunalrådet: "Jättebra med fler aktörer"

Bredbandsbolaget väljer också att fibersatsa i Vimmerby kommun. Totalt erbjuds 900 hushåll en anslutning. – Vi kommer att ta kontakt med Bredbandsbolaget, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Annons:

Kommunens mångmiljonsatsning på fiber blev ingen lyckad affär. Målet med 3 500 anslutningar är långt borta. För jätten Telia har det gått betydligt bättre. Och nu kommer ytterligare en jätte att ge sig in i Vimmerby. Bredbandsbolaget kommer erbjuda 900 hushåll runt om i hela Vimmerby stad en anslutning. 

– Det är jättebra med fler aktörer. Konkurrens på den fria marknaden är precis vad vi behöver, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M). 

Hur kommer det påverka kommunens eget fiberprojekt?

– Jag kan inte övergreppa det än, men 900 anslutningar är ju ingen stor mängd. De försöker väl hitta de mest intressanta för dem, men vi vill ha landsbygden fibrerad. 

"Vi är öppna"

Vimmerby kommun kommer ta kontakt med Bredbandsbolaget för att diskutera framtiden. 

– Det kommer vi. Vi är öppna för alla kontakter och kommer gå in med en öppenhet och undra vad deras syfte är och vad de har för tankar. Vi har inte satt ned foten än med hur vi ska gå vidare, bara att vi vill att alla ska få så mycket fiber som möjligt. 

Kan det bli aktuellt att sälja ert fibernät till Bredbandsbolaget?

– Just nu tror jag inte att det är aktuellt att sälja. Vi vill förädla och få det bättre, just nu är vårt fibernät inte marknadsintressant. Vi är öppna för diskussioner, men tar inte det initiativet. Kanske kan vi hyra ut det nya? Det finns många alternativ, men jag tror inte att det är negativt. Det viktiga är att många får fiber. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt