Annons:

Centerpartiet oroligt för att kommunen ska få vite

Oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij vill att Itsam ska stå för eventuella viten när det gäller svartfiber. Foto: Simon Henriksson

Centerpartiet oroligt för att kommunen ska få vite

Kommunstyrelsen sa i går ja till att erbjuda kapacitet i sitt fibernät. Politikerna var överens – men Centerpartiet lyfte upp frågan om vite.

Annons:

I går sa fullmäktige ja till att börja hyra ut svartfiber till diverse företag eller organisationer. Taxan ligger på 8 000 i uppstartskostnad och sedan 1 475 kronor i månaden för mellan 0 och 500 meter fiber. För varje ytterligare 500 meter blir det en merkostnad på 160 kronor.

Politikerna var överens om kostnaden, men Centerpartiet lyfte frågan om vilken part som ska belastas av vite vid eventuella driftstörningar.

– Det kan bli så att kommunen får betala vite om vi inte håller de nivåer vi ska. Eftersom Itsam ska laga det så är det bättre att det blir kännbart för dem om det inte lagas snabbt, sa Anna Svensson (C).

– Det var tur att Anna kom på det. Vi får inte glömma det när tilläggsavtalet ska tas, sa oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij. 

Centerpartiet förde in följande protokollsanteckning: "Vite för SLA-nivåer bör regleras i avtalet med Itsam, så att kostnad för bristande tillgänglighet regleras gentemot utföraren."

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt