Annons:

Kommunalrådet öppnar för en fortsättning:

Tomas Peterson (M) öppnar upp för att fortsätta över nästa val – trots att han passerat 65 år.

Kommunalrådet öppnar för en fortsättning: "Har energi"

2022 är Tomas Peterson 69 år gammal. Men han är beredd att vara kommunstyrelsens ordförande då också. – Jag har energin, säger moderaten.

Annons:

Hösten 2015 kom Tomas Peterson (M) tillbaka till Vimmerbypolitikens allra finaste rum. På grund av sjukdom avgick Micael Glennfalk (M) och moderatveteranen efterträdde den omåttligt populäre entreprenören, som fick osannolika 1 321 personkryss i valet 2010. 

Men nu är det Tomas Peterson som är kommunstyrelsens ordförande – och han är, trots att han är pensionsmässig redan i valet 2018, redo att fortsätta som Moderaternas toppnamn. 

– Jag tycker att det känns intressant och kul att jobba. Jag mår bättre av att hålla igång och träffa människor och jobba med saker som är kul. Den viktiga drivkraften för mig är att det går bra för Vimmerby. Sedan är det naturligtvis partiet och förtroendet från gruppen som avgör, säger Tomas Peterson (M). 

Har energi

Nästa mandatperiod pågår till 2022 och då fyller Tomas Peterson 69 år. Han ser inga problem med att han fortsätter tills dess. 

– Jag är beredd att jobba vidare till 2022 i sådana fall. Jag har energi för det. 

Men helt har han inte bestämt sig ännu. 

– Jag närmar mig 65 och hälsan påverkas. Fyra år ändå några år, men som jag känner nu är det väldigt roligt och jag skulle vilja fortsätta. En del vill gå i pension, men jag känner att man ska ta tillvara på sitt liv. 

Gillar samarbetet

Moderaten, som beskrivit sig själv som en konservativ moderat, gillar samarbetet med Socialdemokraterna och är inte oäven för en fortsättning med den lila majoriteten.

– Vi har en kul majoritet och det fungerar bra. Det vore kul att jobba i den, men det får vi se efter ett eventuellt val. Det är helt upp till väljarna och hur vi som partier går fram. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt