Annons:

Peterson (M) om Aleris:

Moderaterna har precis som Socialdemokraterna inte diskuterat frågan kring Aleris placering i Vimmerby inom partiet. På bilden kommunalrådet Tomas Peterson (M).

Peterson (M) om Aleris: "Finns säkert delade meningar"

Varken Socialdemokraterna eller Moderaterna har tagit ställning till om de vill att Aleris etablerar sig i Nybble. Moderaterna har inte diskuterat frågan alls. – Det finns säkert delade meningar i vårt parti, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Annons:

Socialdemokraterna har inte lyft frågan om Aleris i Nybble inom partiet än. Detsamma gäller för Moderaterna. 

– Vi har inte diskuterat det, vi har kommit fram till att detaljplanen ska gå vidare och arbetas fram och vad som sedan händer, om det blir skola eller gemensamt boende, det får framtiden utvisa. Det är angeläget med bostädet och servicebyggnader och det kan vara förskola, skola, men det kan också vara vård- och omsorgsboenden, säger Moderaternas Tomas Peterson (M). 

Hur aktuellt är det med Aleris i Nybble?

– Det går egentligen inte att säga. Aleris söker en tomt och vill bygga nytt, det gör man aktivt. Nybble är en möjlig placering, men vi har inte tagit ställning än.

"Säkert delade meningar"

Moderaterna vill att detaljplaneprocessen ska komma lite längre innan frågan lyfts upp mer. 

– Nu är det samråd ute och då kan, och ska, det komma in synpunkter från allmänheten. Vi måste avvakta det och se hur det blir. 

Hur påverkar de närboendes inställning?

– Det är klart att det påverkar, men det är många faktorer att väga in, det är en av många. Det här är en naturligtvis en fråga vi måste diskutera både inom partiet och sedan inom majoriteten. 

Hur är inställningen inom partiet?

– Det finns säkert delade meningar inom Moderaterna när det gäller Aleris. Att ta fram en ny detaljplan finns det inga tveksamheter kring, men det här är en senare fråga. 

"Lämpligt för skola"

Tomas Peterson (M) är inne på att det nya området kan vara väldigt lämpligt för en ny skola. 

– Detaljplanen kommer ju medge det och vi söker ett område för en ny skolbyggnad. Kanske det vara ett lämpligt alternativ. Det är många nya bostadsmöjligheter när det kommer till och rätt många som bor i den delen av staden, men vi har inte konkretiserad detta. Vi går fram med en detaljplan för Nybble-området och det placeras för servicebyggnation. 

Är det hetare med skola där än någon annanstans?

– Nej. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt