Annons:

Centerpartiet: ”Står bakom Lennarts uttalanden”

Ingela Nilsson Nachtweij och Centerpartiet vill fortsätta samarbetet med Hultsfreds kommun. Foto: Simon Henriksson

Centerpartiet: ”Står bakom Lennarts uttalanden”

Centerpartiet ställer sig bakom Lennart Davidssons (KD) kritik mot Micael Glennfalk (M) när det gäller hans agerande för att snabba på sin egen bygglovsprocess. – Jag tror inte att det är någon som vill lägga ned samarbetet, säger Bosse Svensson, ledamot i miljö- och byggnadsnämnden.

Annons:

I går berättade Dagens Vimmerby att Micael Glennfalk är mycket kritisk mot handläggningstiden för sin egen bygglovsansökan. Glennfalk vill lägga solpaneler på sitt hotell, Karaktärshotellet, men enligt förvaltningen ligger 20 ärenden före i kön.

Två dagar efter att Glennfalks ärende var komplett skrev han ett mejl till kommuntopparna där det bland annat står så här:

”Bygginspektören har ärendet komplett vad avser solelpaneler på Björkbacken. Men fattar ändå inget delegationsbeslut utan skriver nu bara att allt är komplett. Hennes chef Daniel Johansson säger att ifall de inte ska ta i turordning får jag vända mig till nämnden.”

"Ställer mig bakom allt"

Glennfalk själv menar att han inte har begärt förtur – utan bara att förvaltningen ska hantera hans ärende ”snabbt”.

Nämndens ordförande Lennart Davidsson anser att Glennfalk har krävt en framskjuten placering i kön.

– Läser man mejlet så går det inte att tolka på något annat sätt än att han begärt förtur. Han använder till och med ordvalet att han ska lägga en motion för att bryta samarbetet mellan Hultsfred och Vimmerby, säger Lennart Davidsson (KD). 

Det uttalandet ställer sig det ledande oppositionspartiet i Vimmerby, Centerpartiet, bakom.

– Jag kommer inte uttala mig mer om ärendet än att jag ställer mig bakom allt Lennart säger. Det är bara att läsa mejlet så förstår man att han begär förtur, det räcker att kunna svenska. I övrigt har jag inget mer att säga, vi har sagt att ordföranden ska sköta kommunikationen, säger Bosse Svensson (C), ledamot i miljö- och byggnadsnämnden.

 "Utvecklat oss"

I samma mejl skriver Glennfalk att han ska skriva en motion och föreslå att samarbetet mellan Vimmerby och Hultsfred bryts. Svensson tycker att samarbetet fungerar bra.

– Det är mycket bra. Det har utvecklat oss massor. Nu är det ont om handläggare för närvarande, men alla är ute efter det så det är en svår grupp att rekrytera. Jag tror inte någon vill bryta samarbetet, mer än Glennfalk. 

Svenssons bild av samarbetet delas av oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C).

– Vi från Centerpartiet har inga tankar på att vi ska avbryta samarbetet och vi tycker att det har fungerat väldigt bra. Sedan kan saker alltid bli bättre och det jobbar vi väldigt hårt för. Förvaltning och nämnd har förklarat att bemanningssituationen ser bättre ut men det tar lite tid att komma ifatt då det har varit högt tryck på byggsektorn vilket i grunden är positivt.

"Mycket ovanligt"

Ingela Nilsson Nachtweij har reagerat på Micael Glennfalks mejl.

– Ur demokratisynpunkt noterar vi i Centerpartiet att det är mycket ovanligt att en fullmäktigeledamot använder sig av hot att avbryta ett modernt kommunsamarbete om den inte får sin vilja igenom.

Du upplever att Glennfalk hotar om det?

– Ja, vi i Centerpartiet står bakom nämndsordförande Lennart Davidsson i den frågan.

Här hittar du tidigare artiklar i ämnet: 

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/8288/glennfalk-vill-ga-fore-i-bygglovskon-begart-att-de-ska-ta-arendet/

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/8290/namndens-ordforande-solklart-att-han-begart-fortur/

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/8289/chefen-vi-tar-alla-arenden-sa-snabbt-vi-kan/

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/8300/kommunalradet-forsvarar-glennfalk-ser-inget-markvardigt-med-det

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt