Annons:

Majoriteten vill bygga om Tuna skola – Centern motståndare

Majoriteten vill bygga in förskolan i Tuna i ortens skola under 2017. Ombyggnationen väntas kosta fyra miljoner kronor. Foto: Vimmerby kommun

Majoriteten vill bygga om Tuna skola – Centern motståndare

I morgon fattar kommunstyrelsen beslut om detaljbudgeten för 2017. Ett av förslagen är att bygga om Tuna skola till en kostnad för fyra miljoner kronor.

Annons:

Satsningen på att bygga in förskolan i Tuna skola framgår av ett blogginlägg från oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C). Centerpartiet vill skjuta på ombyggnationen till 2018 för att få råd med sina egna satsningar. Man gillar inte heller att förskolan är tänkt att placeras på den andra våningen eftersom många barn inte orkar gå i trappor.

"Vi vill titta närmare på om det går att göra en förskola i markplan antingen vid skolan eller vid Solgläntan till en lägre investering än fyra miljoner", skriver Nilsson Nachtweij.

Förslaget om att bygga in förskolan i skolan kom från medborgare i Tuna sedan majoriteten lagt ett förslag om att lägga ned skolan.

Byta ut värmesystem

Av de fyra miljoner som Centerpartiet därmed sparar i deras budgetförslag ska 2,6 miljoner gå till olika att byta ut värmesystemen i flera offentliga lokaler: Pelarne skola, Resecentrum, och Djursdala skola.

Resterande 1,4 miljoner ska gå till att laga taket på Kulturskolan och reparera klotterskador på Astrids Lindgrens skolas högstadium.

Fler privata förskoleplatser

Totalt kommer Centerpartiet lägga sex egna yrkanden. Utöver de redan nämnda vill man att kommunen tar fram en ”långsiktigt hållbar investeringsplan” samt stimulerar initiativ för att få fler externt drivna förskoleplatser.

I majoritetens förslag finns 250 000 kronor för projektering av en åtta avdelningar stor förskola i Vimmerby. De pengarna vill Centerpartiet använda till projektering av en mindre förskola samt som stimulans till privata alternativ.

Dagens Vimmerby har sökt oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij och kommunalrådet Tomas Peterson (M). 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt