Annons:

Nu satsas 700 000 kronor på Plenisalen

700 000 kronor kostar en del upprustningar av Plenisalen.

Nu satsas 700 000 kronor på Plenisalen

Samtliga fullmäktigeledamöter ska ha en laptop. Dessutom ska hörselslingor installeras och eluttag finnas vid borden. Upprustningen av Plenisalen kostar 700 000 kronor och det finns avsatta pengar i budgeten.

Annons:

– Vi rustar upp Plenisalen för att göra den mer tillgänglig. Det är för medborgarnas skull, fler ska kunna höra vad som sägs, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Förbättringen, som kostar 700 000 kronor, finns med i budgeten och ska ske så snabbt som möjligt. I framtiden ska fullmäktigeledamöterna använda laptops och inte papper under sammanträdena.  

– Dock kommer ett nytt voteringssystem inte med. Det finns många moderna system och vi vill avvakta lite med det och se över det igen. I framtiden räknar vi med att kunna köra det i laptopen, säger Helen Nilsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen. 

Ingen webbsändning

Att webbsända fullmäktigesammanträden har också varit på tal. Men så verkar det inte bli. 

– Det var inte så himla lätt, det handlar om personuppgiftsfrågor och sekretess. Det har också med tillgängligheten att göra och det som sägs måste också textas, så att de som är döva kan veta vad som sägs. Vi skjuter det på framtiden. 

En centerpartisk motion om att minska anförandetiden från tio till sex minuter bifölls.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt