Annons:

Peterson (M):

Tomas Peterson (M) tycker att det går att jämföra ishallen och stadshuset. Foto: Simon Henriksson

Peterson (M): "Ishallen bör hålla lika länge som stadshuset"

Vimmerby Hockey vill att kommunen bygger en ny ishall eller rustar upp den befintliga. Enligt kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M) ligger en ny ishall långt fram i tiden. – Ishallen måste nog få klara sig många år till, säger han.

Annons:

1976 byggdes det nuvarande stadshuset i Vimmerby kommun. Fem år senare byggdes ishallen i Vimmerby. 

Kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M) anser att byggnaderna ska kunna hålla lika länge. 

– Vi konstaterade tidigare i dag att kommunhuset och ishallen byggdes ungefär samtidigt. Om jag jämför så står sig kommunhuset väl och vi har inte för avsikt att bygga nytt. Det måste få klara sig många år till och för ishallen är det nog så också, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M). 

Går det att jämföra?

– Som byggnad bör ju inte slitaget vara större på en ishall än på ett kommunhus. Däremot inventarier och utrustning behöver fräschas upp. 

"Trevligt initiativ"

Vimmerby ishall klassificerades för två år sedan som "Publikhall C" av Svenska Ishockeyförbundet. Klassificeringen innebär att Vimmerbys hall är godkänd för division två, men klubben har ändå ingen dispens för att spela matcher i den i division ett. Vimmerby Hockey skulle också kunna ta steget upp i Allsvenskan med nuvarande ishall.

Men föreningen vill se en ny ishall, eller en ordentlig renovering av den befintliga, och har formulerat en skrivelse till kommunstyrelsen. 

– Jag tycker att det är ett trevligt och bra initiativ och det är bra att de tänker på framtiden. Det är bra att de ger oss synpunkter och vi får ta in det här till en genomgång och se hur vi kan göra. Jag har svårt att se att det ska finnas med i budgeten den närmaste tiden, säger Peterson (M). 

När skulle det kunna bli verklighet?

– Det kan jag inte ta ställning till. Vi måste titta på vad som är mest angeläget och också på saker som ger oss snabb återbetalning. Alla satsningar som är till gagn för kommuninvånarna är angelägna, men de mest angelägna ligger inom kärnområdena skola, vård och omsorg. 

Långt borta

Flera föreningar har knackat på kommunens dörr de senaste åren. Vimmerby IBK anser att en ny idrottshall är väldigt angelägen för dem.

– Jag kan inte säga vilket som är viktigast, utan vi måste titta på en helhet. Vi ska gå och går redan nu igenom alla investeringsbehov. Det här med ishallen är en ny punkt som vi inte haft uppe. 

Vad skulle en ny ishall kunna landa på?

– Det har jag ingen uppfattning, men det är inga små pengar. 

Men en ny arena är långt borta?

– Jag bedömer det så. 

Ishallen håller ju egentligen inte för division ett. Hur ser du på att totalupprusta den befintliga ishallen?

– Det är en fråga jag inte är insatt i. Det antyddes att rinken inte höll de mått som krävs för en division ett-rink. Vi ska ta upp den här skrivelsen och titta på den. 

Besöker sällan ishallen

Tomas Peterson (M) ser mycket annat som behöver prioriteras före en ny ishall. 

– Vi kommer troligen tillsätta någon arbetsgrupp som får kika på vad det är för behov och kalkyler bakom. Vi måste ta initiativen på allvar, men samtidigt har vi andra saker vi prioriterar högre även när det gäller att utreda. 

Besöker du ofta ishallen själv?

– Nej, det gör jag inte. 

Minns du när du var där senast?

– Det var på sommaren i samband med en utställning.

Hur tycker du att dialogen med idrottsföreningarna fungerar?

– Kommunstyrelsen har för inte så länge sedan tagit över ansvaret från kultur- och fritidsnämnden och vi har en löpande dialog. Den ska fortsätta. Vi kommer att ta det här till kommunstyrelsens arbetsutskott och ge ett uppdrag till kultur- och fritidsdelen att titta på det här. 

VH:s division ett-motståndare Troja/Ljungbys nya arena stod klar förra året. Den landade på närmare 90 miljoner kronor och håller hög allsvensk standard.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt