Annons:

Glennfalk kräver utredning av miljö- och byggsamarbetet

Micael Glennfalk föreslår en utredning av miljö- och byggsamarbetet mellan Vimmerby och Hultsfred. Foto: Jakob Karlsson

Glennfalk kräver utredning av miljö- och byggsamarbetet

Moderata fullmäktigeledamoten och företagaren Micael Glennfalk har varit mycket kritisk mot sammanslagningen av miljö- och byggnadssamarbetet mellan Vimmerby och Hultsfred.
Nu har han lämnat in en motion som föreslår att samarbetet utreds av en extern aktör.

Annons:

Diskussionen blossade upp för några veckor sedan. Micael Glennfalk hade lämnat in en bygglovsansökan om solpaneler och tyckte att förvaltningen tog för lång tid på sig.

Glennfalk begärde en ”snabb handläggning” av sitt ärende – men ansåg inte att han därmed begärde förtur. Det före detta kommunalrådet ville också införa en snabbkassa för enklare bygglovsärenden.

Nu har Glennfalk lämnat in en motion där han kraftigt kritiserar miljö- och byggnadssamarbetet mellan de två kommunerna.

Vill se utredning

I motionen lyfter Glennfalk upp svårigheten att rekrytera bygglovsinspektörer – och att ett skäl till sammanslagningen var att underlätta rekryteringen. Glennfalk beskriver samarbetet som ett misslyckande ”kompetensmässigt” och pekar på att flera beslut har rättats till av Länsstyrelsen.

En annan kritik handlar förstås om långsamma handläggningstider.

Glennfalks föreslår att en extern part ska utreda samarbetet och med intervjuer med de berörda parterna. Ansvaret för utredningen ska kommunstyrelsen i Vimmerby ha och Glennfalk vill att den utredningen görs ”skyndsamt”. 

Hela motionen kan du läsa här

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt