Annons:

Alla elever kan få plats i Södra Vi

Alla elever på Brännebro skola och Djursdala skola skulle kunna få plats i Södra Vi skola. Det tror områdeschefen Tomas Svensson.

Annons:

Oro för platsbrist har varit en stor del av av skoldebatten. Dagens Vimmerby kan nu visa att bristen på plats inte kan vara ett argument för att behålla skolorna i Gullringen och Djursdala. Åtminstone inte om man utgår från dagens elevsiffror.

Från politiskt håll är tanken att eleverna på Brännebro skola ska placeras i Södra Vi och eleverna på Djursdala skola ska placeras på Astrid Lindgrens skola.

Men förmodligen skulle samtliga elever få plats på Södra Vi skola. Enligt områdeschefen Tomas Svensson har skolan plats för 180-200 elever. För närvarande går 124 elever på Södra Vi skola. I Djursdala går det 26 elever och i Brännebro 47 elever. På de tre skolorna tillsammans går det därmed 197 elever för närvarande. 28 av dem går i förskoleklass.

Gott om plats på AL också

Med nuvarande elevsiffror skulle alltså alla elever kunna inrymmas i Södra Vi skola. Enligt en tidigare uppskattning från barn- och utbildningsförvaltningen stiger antalet elever till 204 på de tre berörda enheterna 2016/2017.

På Astrid Lindgrens skola finns det plats för 600 elever. För närvarande går 546 elever på AL-skolan. Även där finns det alltså utrymme för ett betydligt större antal elever.

Djursdala-eleverna skulle få cirka 40 minuters resväg till Astrid Lindgrens skola, effektiv tid och enkel väg. Om de istället placeras i Södra Vi kan restiden minskas med mer än hälften.

– Det stora flertalet av Djursdalaeleverna skulle få en restid på 15-20 minuter om de gick i Södra Vi. Det är en uppskattning och det är alltid några som får lite mer och några som får lite mindre, säger trafiksamordnaren Joakim Svensson. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt