Annons:

Sex vårdplatser öppnas på Västerviks sjukhus

Sex av de 28 stängda vårdplatserna på Västerviks sjukhus kommer att öppnas. Foto: Landstinget

Sex vårdplatser öppnas på Västerviks sjukhus

De 79 stängda vårdplatserna i länet är höstens stora debattämne i landstingspolitiken. Nu kommer sex av de platser som stängts i Västervik öppnas. Det meddelar Sveriges Radio Kalmar i dag.

Annons:

28 platser på Västerviks sjukhus har fortsatt vara stängda efter sommarperioden. Från och med 1 februari 2017 kommer sex av dem öppnas. Skälet är att sjukhuset lyckats rekrytera fler sjuksköterskor. 

Platserna som öppnas finns på medicinkliniken, som gått från 66 vårdplatser till 48. Verksamhetschefen Hjalmar Åselius anser att minskningen har fungerat. 

– Vi har varit förskonade från någon epidemi som influensa eller vinterkräksjuka. För att hantera en sådan situation skulle vi behöva sex platser till, vilket vi sannolikt kan öppna 1 februari. Då får vi lite större marginal än vi har nu. Hittills har vi klarat oss och med sex platser till får vi en ännu större marginal, säger han. 

"Varit aningens stor"

Under hösten har beläggningen varierat mellan 80 och 100 procent. 

– Som det ser ut nu har vi under hösten inte behövt ha alla de 28 platserna, men vi har märkt att den neddragning vi gjort har varit aningens stor, så nu måste vi göra ett omtag på det, säger sjukhuschefen i Västervik, Henrik Holmberg, till SR. 

Om stängningarna kommer att förlängas ytterligare en gång är osäkert. Senaste budet är att de ska hållas stängda till och med årsskiftet, men mycket talar alltså för att stängningarna antingen permanteras eller förlängs ytterligare. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt