Annons:

KD nöjer sig inte med sex öppnade platser –

Kristdemokraternas Gudrun Brunegård är fortsatt kritisk till de stängda vårdplatserna. Foto: Kristdemokraterna

KD nöjer sig inte med sex öppnade platser – "Oacceptabel lösning"

Kristdemokraterna, med Gudrun Brunegård i spetsen, har engagerat sig hårt för att samtliga temporärt stängda vårdplatser ska öppnas igen. Kravet kvarstår även efter gårdagens besked om att sex av de stängda platserna på Västerviks sjukhus öppnas i februari.

Annons:

Kristdemokraternas namninsamling för att öppna de 79 stängda vårdplatserna lockade 8 820 personer. Av de 28 stängda platserna i Västervik ska nu sex öppnas. 

Det duger inte för landstingsrådet Gudrun Brunegård.  

– Att man på Västerviks sjukhus från 1 februari öppnar 6 vårdplatser kan vid första påseende tyckas vara bra. Men ur ett annat perspektiv så måste det rimligtvis innebära att nu 66 stängda vårdplatser i länet förblir permanent stängda. Det är fortsatt en oacceptabel lösning för oss Kristdemokrater, säger Gudrun Brunegård (KD) i ett pressmeddelande.

KD anser att de stängda platserna riskerar att försämra patientsäkerheten och tillgängligheten till vården. 

– Att nu ge besked om att öppna sex av 72 stängda platser motsvarar varken våra krav eller vad 8 820 länsinvånare gett uttryck för i höstens namninsamling. Dessutom kan jag inte annat än tycka att det är fel att den rödgröna majoriteten inte själva tar ansvar för en så här viktig fråga, utan överlåter den till tjänstemän, avslutar Gudrun Brunegård (KD).

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt