Annons:

INN om renoveringskostnaden:

Många medborgare är oroliga över renoveringskostnaderna på Vimarhaga, enligt Ingela Nilsson Nachtweij (C).

INN om renoveringskostnaden: "Många är oroliga"

Kostnaden för att renovera Vimarhaga efter att de ensamkommande bott på äldreboendet är 380 000 kronor. Många medborgare är oroliga över kostnaden, sade Ingela Nilsson Nachtweij (C) under ledamöternas frågestund. – Det är en uppfräschning av ytskikt, ingen renovering, säger Eva Berglund (S).

Annons:

Att kostnaden för att renovera Vimarhaga efter att de ensamkommande flyktingbarnen flyttat ut kan landa på 380 000 kronor slog ned som en bomb nyligen. Inledningsvis talade fastighetschefen Rolf Johansson om en kostnad på 30 000 kronor.

Under ledamöternas frågestund i kväll tog oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) upp frågan. 

– Jag har fått många frågor från medborgare som är oroliga att det kostar så mycket. Måste man lägga detta för garantin på Skanska? Om inte, har det varit ett ovanligt stort slitage? frågade Nilsson Nachtweij. 

Socialnämndens ordförande Eva Berglund (S) fick frågan riktad till sig. 

– Det har varit mycket diskussioner och det första felet som gjordes var att börja prata om en renovering. Det är en uppfräschning av ytskikt. Man ligger fortfarande inom garantitiden och därför är det Skanska som kommer att åtgärda det här. Den största kostnaden är återställandet av golvmaterial och med den verksamhet som ska in krävs det högglansbeläggning på golvet. Sedan att det har blivit lite revor och annat på tapeter har jag full förståelse för. Det har varit tre personer i ett rum på 30 kvadratmeter. 

Under morgondagen publiceras en längre intervju med fastighetschefen Rolf Johansson om Vimarhaga.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt