Annons:

Helen Nilsson:

Helen Nilsson menar att hon inte har hotat Ingela Nilsson Nachtweij. Foto: Simon Henriksson

Helen Nilsson: "Jag har inte hotat någon"

Ingela Nilsson Nachtweij anklagar oppositionsrådet Helen Nilsson (S) för att ha hotat henne att avgå. Men Helen Nilsson har svårt att förstå det.
– Nej, nej, nej. Jag har inte hotat någon, säger hon.

Annons:

Det är i ett brev till Vimmerby kommun som Ingela Nilsson Nachtweij (C), kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby fram till sin avgång i slutet av 2019, återtar sin avsägelse. Hon menar att hon skrivit på under hot från Erik Paulsson, Jacob Käll, Helen Nilsson och Marie Nicholson. 

– De har krävt min avgång genom media. Att kräva någons avgång via media, utan att prata med personen i fråga, ser jag verkligen som ett hot, sa Nilsson Nachtweij i en intervju med Dagens Vimmerby på torsdagen.

Helen Nilsson är oförstående till anklagelserna. 

– Jag förstår inte vad det hotet skulle vara. Jag har inte hotat henne eller någon annan. Jag sysslar inte med hot. Jag har inte träffat henne under hela sommaren och har inte pratat med henne alls. Men jag har absolut inte hotat henne, säger Helen Nilsson (S).

"Inte hotat henne"

Oppositionsrådet tror att det Nilsson Nachtweij syftar på är ett inlägg i Dagens Vimmerby.

– Jag har pratat lite lätt med mina partikollegor och som jag förstår det handlar det om någon skrivning vi gjorde i Dagens Vimmerby. Jag minns inte om det var i Vimmerby Tidning också. Debatten som var just då rörde om man hade förtroende och vi skrev en insändare om att vi inte hade något förtroende och tyckte att hon skulle avgå. Efter det har vi legat väldigt lågt i debatten. Efter det har det väl mest handlat om interna diskussioner i majoriteten och i Centerpartiet.

Kan det tolkas som ett hot?

– Nej, nej, nej. Jag har inte hotat henne en enda gång. Det är bara en politisk beskrivning över läget just då. 

Är det något du ångrar kring det som hände?

– Jag har lagt det till handlingarna. Det är inget jag går omkring och funderar över. 

"Inte sanningen"

Marie Nicholson säger att hon kommer söka rådgivning kring om det är något "hon bör ta vidare".

– Jag kommer låta det här vara och passera. Jag tycker att det är oturligt att hon går ut och säger att vissa personer har hotat henne. Det är inte sanningen. 

Vad tänker du om själva återtagandet av avsägelsen?

– Det har gått väldigt långt tid och är ett verkställt beslut. Jag vet inte om det går att göra något åt det rent lagligt. Jag vet att det har kommit skrivelser till kommunen, som jag har ögnat igenom. Vi får se vad vi gör från kommunens sida. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt