Annons:

Eleverna på Vimarskolan blev vikingar för en dag

Jacob Passmark, Nils Danielsson, Felix Larsson, Tion Gunnarsson, Rasmus Ivarsson och Philip Hultqvist var några av de elever som provade på livet som viking. Foto: Jakob Karlsson

Eleverna på Vimarskolan blev vikingar för en dag

Eleverna på Vimarskolan förvandlades till vikingar för en dag. I skogen väntade en mängd olika äventyr och utmaningar.
– Vi har läst mycket om medeltiden och vikingatiden, säger Nils Danielsson.

Annons:

Alla elever i årskurs fyra på Vimarskolan pluggade lite extra på vikingatiden i våras. Studerandet avslutades med en rolig dag som vikingar i skogen vid Vimarskolan.

– Vi ska baka pinnbröd och det är svingott. Sedan ska vi gå in i Asgård och där väntar olika utmaningar, det är det vi vet, säger Felix Larsson.

Eleverna har sytt vikingakläder och förstås läst på en del om epoken.

– Vi har lärt oss att alla nordbor blev kristna och att man såg stark och läskig ut om man var viking, berättar Tion Gunnarsson.

Hade ni trivts som vikingar, tror ni?

– Nja, det var nog jobbigt. Det var mycket sjukdomar och man blev inte så gammal, säger Philip Hultqvist.

"Brukar fastna längre"

Läraren Lars Norlander har jobbat med projektet.

– Det är tredje året vi gör det här och det är omtyckt av eleverna. Äventyrspedagogik brukar fastna längre hos eleverna och det är en kul grej som man kommer ihåg. Eleverna går in till Asgård och där har Tor blivit av med sin hammare och ska utföra olika uppgifter för att hitta den.

Alla elever i årskurs fyra deltog under vikingadagen. Till sin hjälp hade lärarna elever från årskurs fem och sex, Komedianternas Kent Skaate och Näktergalens Gunilla Gustafsson.

Fotnot: Vi publicerar den här artikeln mycket senare än vi önskat, men med de resurser vi har behöver vi hela tiden prioritera.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt