Annons:

Svensson: ”Hade inte väntat mig att vinna”

Jesper Svensson hade inte förväntat sig att vinna pris på Idrottsgalan. Foto: Linus Johansson

Svensson: ”Hade inte väntat mig att vinna”

Måndagskvällen blev omtumlande för Jesper Svensson. Bowlaren från Vimmerby fick kliva upp på Idrottsgalans scen i Globen och motta priset som Årets nykomling.
– Ärligt talat hade jag inte väntat mig att vinna, säger Jesper Svensson.

Annons:

Victor Nilsson Lindelöf (fotboll), Ebba Andersson (längdskidor) och Patricia Axling (thaiboxning) fick alla se sig besegrade av Jesper Svensson. Hans vinst i kategorin Årets nykomling/Lilla Bragdguldet var historiskt för en bowlare och för en idrottare från Vimmerby. Förutom ära och berömmelse tilldelades han också ett stipendium på 75 000 kronor.

– Det här priset är verkligen ett kvitto på att 2016 var ett framgångsrik år. Det största var när jag vann majortävlingen i Oklahoma, där bara vinnare på amerikanska proffstouren får vara med. Då blev jag den yngsta majorsegraren någonsin. Sedan var det stort när jag vann en tävling i Thailand och gick förbi Mats Karlsson med flest antal proffstitlar som svensk. Han hade fyra under sin karriär, jag har fem nu, och är den yngste spelaren någonsin med så många titlar, säger Jesper Svensson till Svenska Dagbladet.

Stenhård konkurrens

21-åringen var förstås omtumlad efter att ha tagit emot priset.

– Ärligt talat hade jag inte väntat mig att vinna. Konkurrensen var ju stenhård och alla de tre övriga nominerade hade också varit välförtjänta vinnare, säger Jesper Svensson.

Dagens Vimmerby söker förstås Jesper Svensson för ytterligare kommentarer under dagen.

Övriga artiklar i ämnet:

Svensson vid samma bord som simstjärnan vid kvällens gala - "Hoppas på storslam"

EXTRA: Svensson vann pris på Idrottsgalan

Krönika: En makalös kväll - nu är Svensson störst av alla

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt